Suvel pingutas ka Barcelona, et de Jongist lahti saada, kuid viimaste teadete kohaselt on hollandlane end nüüd poole aastaga nii palju tõestanud, et ta ei ole enam müügiks.

De Jongi tuleviku osas on võtmeküsimuseks olnud tema palk. Koroonakriisi ajal kärbiti hollandlase töötasu, kuid seda tehti lubadusega hiljem see vahe kinni maksta. Kuna Barcelonal ei olnud võimekust seda suvel teha, siis lõpuks ei olnud de Jong nõus ka klubist lahkuma.

Hispaania väljaanne Sport kirjutab, et Barcelona peatreener Xavi näeb nüüdsest 25-aastast de Jongi võistkonna põhitegijana ja just hollandlane peaks üle võtma Sergio Busquetsi koha. 34-aastase Busquetsi leping Barcelonaga saab läbi käimasoleva hooajaga ja seejärel peaks ta tiimist lahkuma.

Sport kirjutab, et praeguseks on lahenenud ka de Jongi ja Barcelona vahel õhus olnud palgateema. De Jong on sel hooajal Barcelona eest pidanud kõikides sarjades kokku 17 kohtumist ning löönud kaks väravat.

Hispaania kõrgliigas on Barcelona 37 punktiga tabeliliidriks. Madridi Real on 35 punktiga teisel ja Real Sociedad 26-ga kolmandal kohal.