Pikalt Hyundai meeskonnas asju otsustanud Andrea Adamo pani ameti maha aasta tagasi, seejärel on tema rolli täitnud ajutine pealik Julien Moncet. Siiani on selgusetu, kes on tiimi juht uuel hooajal. Ühe kandidaadina on välja toodud vormelsarjades töötanud Cyril Abiteboul.

Lõppenud hooajal Toyotas sõitnud ning uueks aastaks Hyundai rüppe kolinud Esapekka Lappi meelest võiks peagi selgus majja tulla. „Ma ei tea sellest midagi, mistõttu ma liialt ei muretse. Juht selgub siis, kui see selgub. See pole minu asi,“ ei hakanud Lappi soomlaste Iltalehele nimede osas spekuleerima.

Piloodi sõnul on siiski oluline, et pealiku nimi selguks võimalikult varakult. „Meeskonna juht on selles mõttes oluline, et tema teeb otsused ja ütleb, kuidas asjad peavad olema. Olgu need nii või naa. Siis pole ka väikestel ülemustel liiga palju võimu. See on oluline, et tiimis oleks asju otsustav inimene. Isegi kui tema otsused pole head, siis vähemalt on keegi, kes otsustab ja paned raamid paika. See on vaieldamatult oluline,“ lisas 31-aastane piloot.

Lappi sai Hyundai i20 Rally1 masinat testida möödunud nädalal Kesk-Soomes. Piloot pole veel kõigi tiimiliikmetega kohtunud, aga esmamuljed on head.

Võrreldes Toyota muutus Lappil igapäevane töökeel. „Siin räägin kõigiga inglise keeles. Toyotas oli veelgi lihtsam, sest seal aeti asju soome keeles. Kuid tunne on positiivne. Meeskond soovib asju teada saada ja nad tahavad kuulata, mida on sõitjatel öelda. Selle alusel saame kiirelt reageerida,“ selgitas soomlane.

WRC-sarja uus hooaeg algab jaanuari keskel Monte Carlos.