Tony Nõu läbis 2017. aastal Grossettos toimunud juunioride Euroopa meistrivõistlus staadionringi ajaga 46,24, millega ta hoiab Eesti kõigi aegade edetabelis viiendat kohta. Ka tema 200 meetri aga 21,17 kuulub maarjamaa tippmarkide pingereas esikümnesse.

Kuid viimastel aastatel on Nõu olnud hädas vigastustega. Nüüd teeb pikalt ookeani taga elanud atleet karjääris kannapöörde ja liitub Pärnu võrkpalliklubiga. „Õppisin USA-s ärijuhtimist ökonoomika erialal Nebraska-Lincolni ülikoolis. Viimased peaaegu kaks aastat enam tervise tõttu ei jooksnud. Sisimas on alati tunne olnud, et olen võrkpallur rohkem kui kergejõustiklane. Vigastus, mis lõpetas algselt võrkpallikarjääri, sai lahenduse aastaid hiljem kergejõustikus, aga kuna jooksmine tuli hästi välja, siis jäin seda tegema,“ rääkis Nõu klubi pressiteenituse vahendusel.

Lõpliku põntsu pani 24-aastase sportlase kergejõustiklase karjäärile koroonaviirus. „Peale koroona põdemist jäid püsivad kahjustused tervisele, mis tegid kõrgel tasemel jooksmise raskeks ning keha ei pidanud enam vastu. Suvel mängisin palju rannavõrkpalli ja seda keha kannatas. Spordist niisama kergelt loobuda ei soovinud ning tänu võimalusele ühineda Pärnu Võrkpalliklubiga tuli kerge otsus naasta võrkpallimaailma,“ jätkas ta.

Juunioride Euroopa meistrivõistlustel 400 meetri jooksus neljanda koha saanud Nõul jäi toona medalist puudu vaid 0,01 sekundit. Siiski pole võrkpall talle võõras ala.

„Esimene treener oli Egon Edo ning alustasin võrkpalliga enda kodulinnas Viljandis. Egoni trennides saadud mentaliteet ja distsipliin aitasid mind eduni ka kergejõustikus ja kõigis teistes ettevõtmistes. Kergejõustikuga hakkasin tegelema alles Audentese spordigümnaasiumi kümnendas klassis kui vahetasin ala poolel õppeaastal, kooli läksin võrkpallurina,“ tõdes ta.