Venemaa oli laupäeval võitnud Kasahstani 6 : 2, kuid sõprusturniiri finaalmatšis jäädi valgevenelastele alla 4 : 5.

Venemaa koondis sai piinliku lüüasaamise järel meedialt kõvasti kriitikat. Väljaande Championat kolumnist Lev Lukin kirjutas terava artikli sellest, kuidas Venemaa jäähoki on sügavas kriisis.

„Meil ​​ei õnnestunud isegi seda turniiri, mis oli ellu kutsutud just meie jaoks, võita,“ kirus Lukin oma rahvuskoondist. „See on hullem fiasko kui olümpiafinaal! Jah, seda [kaotust] lihtsalt poleks tohtinud juhtuda! Me nägime taas treenerite kriisi.“

Kolumnisti sõnul algas Venemaa meeskonna allakäik juba enne, kui koondis Ukraina sõja tõttu rahvusvahelistelt võistlustelt kõrvale jäeti.

„Miskipärast mängisid Venemaa mängijad rahvuskoondise eest taas kehvemini kui oma klubide eest. Samas on meie vastastel täpselt vastupidine olukord. Vene treenerid tuletavad meile alati meelde, kuidas rahvusvahelised mängud on karmimad kui klubimängud, kuid millegipärast ei pöördu see kunagi meie kasuks. MM-il ja olümpial „matab“ meid alati mõni kohmakas rollimängija Marko Anttila,“ jätkas Lukin, tehes torke Soome ründaja aadressil.

Soome koondise sangar Anttila mängis võtmerolli 2019. aasta MMil NHL-i staaridest koosnenud Venemaa meeskonna alistamisel ning oli samas rollis tänavuse aasta Pekingi olümpiafinaalis.

Lukin lisas, et Venemaa ei tohiks antud olukorras mingil juhul välismängijate KHL-i pääsemist piirata, sest see ei aitaks rahvuskoondisele kuidagi kaasa.

Jaga
Kommentaarid