„Parem oleks, kui te ei küsiks minult tema esituse kohta. Ma pean olema oma sõnadega ettevaatlik. Oli, mis oli. Ta oleks võinuks olla halvem, aga ka märgatavalt parem,“ leidis Deshamps.

Szymon Marciniak sai puid alla ka Prantsusmaa meedialt, nende tuntuim väljaanne L'Equipe andis poolaka esitusele hindeks lausa kahe. Sotsiaalmeedias väljendasid pettumust mitmed tippmehed eesotsas Patrice Evraga. Muult maailmalt sai vilemees aga kiita.

Marciniak määras kohtumises kolm õiget 11 meetri karistuslööki, samuti nägi ta hästi ära prantslaste ründaja sukeldumise, mille asemel andis ta penalti asemel hoopis petturile kollase. „See oli MM-i ajaloo parim esitus kohtunikult,“ kiitis omaaegne vilekuulsus Howard Webb.

Deschamps sellega päri polnud ja ta väljendas oma pettumust ka otse vilemehele. „Ma ei taha midagi Argentinalt ära võtta. Rääkisin peale mängu kohtunikega, aga ma ei hakka detailidesse laskuma,“ lausus Deschamps, kes laveeris mööda ka tema tulevikku puudutavatest küsimustest.

„Isegi kui tulemus olnuks teistsugune, siis ma nendele küsimustele ei vastaks. Mul on väga kahju oma mängijatest ja töötajatest. Uue aasta alguses on mul kohtumine alaliidu presidendiga ja siis saavad asjad selgemaks,“ lubas ta.