Sander Raieste ja Maik-Kalev Kotsari koduklubi Baskonia tõmbas nädala sees koti pähe Türgi suurklubidele Anadolu Efes ja Fenerbahce. Pühapäeval võõrustasid nad Hispaania kõrgliigas Fuenlabradat. Kohtumine ei alanud paljulubavalt, sest Baskonia kaotas esimese poolaja 35:52, aga riietusruumist platsilt naastes võitsid nad kolmanda veerandi lausa 39:12 ja kogu kohtumise 102:88.

Algkoosseisus väljakule jooksnud Kotsar teenis 16 mänguminutit, mille jooksul ta tõi kaheksa punkti (visked platsilt 4/4), võttis maha viis lauapalli ja andis kolm korvisöötu, tema platsiloleku ajal jäi Baskonia 19 silmaga plussi. Natuke enam kui neli minutit platsil veetnud Raieste tabas selle aja jooksul ühe võetud kahese ja eksis mõlemal vabaviskel. Baskoniat tassis kuus kaugviset sopsanud ja 29 silma toonud Marcus Howard.

Nädala sees Euroliiga mängudes Istanbulis nii sealse Anadolu Efesi kui ka Fenerbahce alistanud Baskonia jaoks oli see kahe liiga peale kokku juba kaheksas võit järjest.

Matthias Tassi leivaisa Manresa kaotas koduväljakul 76:86 Bilbaole, Eesti koondise keskmängija arvele jäi 17 minutiga seitse punkti (visked platsilt 3/5, sealhulgas kolmesed 1/2). Tosinast mängust üheksa võitnud Baskonia jagab tabelis teist kuni neljandat kohta, Manresa on kahe võiduga punane latern.

Itaalia Serie A-s võtsid laupäeval mõõtu Mikk Jurkatamme koduklubi Treviso ja Joonas Riismaa leivaisa Brindisi, kellest peale jäi esimene. Jurkatamm panustas 75:68 võitu üheksa minuti vältel visatud kolme punktiga (visked platsilt 1/4, vabavisked 1/1). Kaotajate poolel Riismaa 17 minutiga kätt valgeks ei saanud (visked platsilt 0/4), kuid ta sai statistikasse kirja viis lauapalli.

Sassari pani koduareenil 86:69 selili Napoli, Kaspar Treier sel korral võitjate ridades minuteid ei teeninud. Nii Sassari kui Brindisi on võitnud 11-st mängust viis, millega nad praeguse seisuga võitlevad viimase play-offi koha eest, Treviso on seni alistanud kolm vastast.

Leedu meistrisarjas sõitis Kristian Kullamäe tööandja Leitkabelis külla Kaunase Žalgirisele ning nad võitsid pühapäeval enam kui 3500 pealtvaataja ees esimese poolaja 37:32. Suurüllatust siiski ei sündinud ja kohtumise lõpuks pani soosik paremuse maksma skooriga 85:77.

Algviisikus alustanud Kullamäe tegi järjekordse hea partii, sest 33 minutiga tõi ta tiimi parimana 16 punkti (visked platsilt 7/12, sealhulgas kaugvisked 2/4) ning võttis lisaks kaks lauapalli, andis kuus korvisöötu ja tegi kaks vaheltlõiget. 13-st mängust 12 võitnud Žalgiris on Leedu liiga liider, Lietkabelis hõivab kaheksa võiduga kuuendat tabelirida.

Siim-Sander Vene.

Iisraeli kõrgliigas kaotas meie koondise kapteni Siim-Sander Vene Jeruusalemmi Hapoel kodus Be'er Shevale 61:70. Oma ainsal viskel eksinud Vene 20 minutiga kätt valgeks ei saanud, statistikasse läks aga kirja kolm korvisöötu ja kaks vaheltlõiget. Hapoel on kümnest mängust võitnud kuus, millega nad hoiavad Ligat HaAl's neljandat kohta.

Ookeanitaguses NCAA üliõpilasliigas alistas eestlaste koduklubi Arizona Wildcats kodus teise asetatud meeskonna Tennessee Volunteersi 75:70 ja kirjutas ühe kaotuse kõrvale tabelisse kümnenda võidu. Kerr Kriisa arvele jäi 33 minutiga kaheksa punkti (visked platsilt 2/9, sealhulgas kolmesed 1/7), kaks lauapalli ja viis korvisöötu. Henri Veesaar kaheksa minuti jooksul ühtegi viset ei võtnud, küll sai ta kätte ühe lauapalli ning andis kaks korvisöötu.