Kui pronksimängus selgus võitja viimastel sekunditel, siis finaalis üritas Audentese Spordiklubi näidati hambaid Balti liigas 11-st mängust seitse võitnud ja seda juhtivale TalTech/Nordaidile. Soosikud alustasid mängu vägevalt, sest natuke enam kui kolme minuti järel oli tablool nende 12:0 eduseis. Kuigi seejärel Audentes kosusid, siis avaveerandi võitis TalTech 21:12 ja pikemale puhkusele mindi 37:28 eduseisus.

Kolmanda veerandaja keskpaigas jõudis Audentes viivuks veel seitsme silma kaugusele, ent sellega sai nende jaks otsa ja imet ei sündinud. Viimase kümne minuti eel juhtis TalTech veel 55:43, aga neljandat veerandit alustasid nad 8:0 spurdiga ja sellega oli mäng tehtud.

72:54 kohtumise võitnud TalTech/Nordaidi parimana tõi teisel poolajal säranud Sofia Kosareva 18 punkti, kaksikduubli sai kirja 10 silma toonud ja 11 lauda noppinud (neist lausa üheksa vastase korvi alt) Annika Köster. Audentese 54 punktist 16 viskas Ellen Anett Põldmaa.

Eesti naiste korvpallis on konkurentsi puudumine ammune probleem, mis on viimastel aastatel aina süvenenud. Karikavõistlused olid selle ilmekaks näiteks. Kõrgemal tasemel ehk Balti liigas teeb lisaks TalTechile kaasa vaid Audentese Spordigümnaasium, aga viimane otsustas karikavõistlustest loobuda.

Narvas kohtumisi jälginud Eesti koondise peatreener Kaspars Majenieks ütles Delfile, et põhjus oli Spordigümnaasiumi tüdrukute tihedas mängugraafikus. Lisaks Balti liigale teevad nad kaasa ka noorteklassides.

Finaalis TalTechile kaotanud Audentese Spordiklubi osaleb esiliigas ja on täiesti teine võistkond kui Spordigümnaasium. Spordiklubi tiim koosneb suures osas kogenud palluritest, Spordigümnaasium eranditult noortest.