TalTech haaras avageimis ohjad ning pääses ette 7:3. Viljandlannad püsisid pidevalt paari punkti kaugusel, kuid lähemale ei pääsenud. 11:16 kaotusseisus võttis peatreener Margit Keerutaja-Must aja maha. Vaheaeg Viljandi klubi jaoks soovitud muutust ei toonud, ülikooliklubi vaikselt kasvatas edu ja võitis avageimi kümne punktiga.

Teises geimis pääsesid pealinlased taas kiirelt paari punktiga juhtima ja läksid ette 8:4. Seejärel Janis Sirelpuu hoolealused enam vastastele sõnaõigust ei andnud. Pealinnaklubi võitis teise geimi lõpuks 15 punktiga (25:10).

TalTech/Tradehouse haaras kiirelt edu ning Viljandi mängijad jäid taas tagaajajarolli. Geim oli aga selgelt tasavägisem ja viljandlannad jõudsid korra nelja punkti kaugusele (15:19). Lähemale pealinnaklubi vastaseid ei lasknud ning võitis otsustava geimi lõpuks 25:17. Sellega naases naiste võrkpallikarikas aastase pausi järel TalTechi kätte. Klubile oli see ajaloo viiendaks karikavõiduks.

Võitjate resultatiivseim oli Milja Raitis 14 punktiga (+8). Johanna Sova lisas 12 (+12) ja Maren Mõrd 11 (+9) silma. Viljandi poolelt jõudis ainsana kahekohalise punktiarvuni Renate Pikk (11p; +8).

ENNE MÄNGU:

Karikafinalistid on tänavusel hooajal omavahel kohtunud kahel korral, mis mõlemad lõppesid TalTechi võiduga – 23. oktoobril võttis Tallinna võistkond võõrsil 3:0 (25:17, 25:19, 25:20) ja 25. novembril kodusaalis 3:0 (25:22, 25:16, 25:15) võidu, vahendas volley.ee.

TalTechi jaoks on tee karikafinaalini kulgenud suuremate probleemideta, kui senistes mängudes kaotusekibedust ei tuntud. Seejuures ei loovutanud TalTech veerandfinaalseerias Viimsi/Tallinna Ülikoolile ja poolfinaalseerias kahel eelmisel hooajal finaali jõudnud Audentese SG /Noortekoondisele geimigi.

Viljandi Metall võitis eelringis 3:1 ja 3:2 tulemusega esiliigas osaleva Peetri Võrkpalliklubi. Veerandfinaalseeriat alustas Viljandi esindus 2:3 kaotusega Tartu Ülikool/Bigbankile, kuid korduskohtumises mängiti tiitlit kaitsnud Tartu võistkond üle 3:1 tulemusega, mis viis Viljandi naiskonna nelja parema hulka. Poolfinaalseerias olid viljandlannad 3:1 ja 3:0 tulemusega paremad Rae Spordikool/VIASTONist.

Viljandi võistkond on finaaliks valmis ja eesmärgiks on võit. „Et Viljandi Metall on kümne aasta järel taaskord karikavõistluste finaalis, on kahtlemata meie jaoks väga hea tulemus. Lähme finaali mängima selge sihiga, milleks on karikavõit. Mängijad, kes poolfinaalide ajal ja järgselt haiged olid, on sellest nädalast jälle treeningsaalis ning tänase seisuga saame finaali minna täiskoosseisus. Meil on tuumikus mängijad, kellele laupäevane karikafinaal ei ole esimene finaalmäng ja ka võistlusväljak on väga kodune,“ kommenteeris Viljandi naiskonna peatreener Margit Keerutaja-Must.

TalTech finaalile täiskoosseisus vastu minna ei saa. „Eliisa Peit jääb kindlasti finaalist eemale, samuti on küsimärgid Ragne Rahuoja osalemise kohal. Kuna kuldmedalist selgub ühe mänguga, siis võib juhtuda üllatusi, aga seniste mängudega tekkinud favoriidikoormat ma Viljandile ei lükka ja lähme kindlasti mängu võitma,“ analüüsis oma naiskonna seisu TalTechi peatreener Janis Sirelpuu. „Pikkusega me vastaseid ei ületa, meie edu peitub ühtlases mängus,“ lisas juhendaja.

Vaadates karikavõistluste lähiajalugu, siis viimasel viiel aastal on karikavõiduni jõudnud Tartu Ülikool (2017, 2018, 2021) ja TalTech (2019, 2020). TalTech tuli karikavõitjaks ka 2014. ja 2015. aastal. 2016. ja 2013. aastal oli parim Kohila Võrkpalliklubi, 2010.-2012. aastal valitses karikavõistlusi Viljandi Metall, 2008.-2009. aastal GMP ja 2006.-2007. aastal Viimsi VK Milstrand/EBS. Viljandisse läks Eesti karikavõit ka 1994. aastal, kui esikoha võttis Viljandi Volle.