Kahevõistlus

Kahevõistleja Kristjan Ilves on võistlustules Ramsau MK-etapil. Hüppevõistlusel sai eestlane 87-meetrise hüppega 109,5 punkti, mis andis 24. koha. Ta alustas suusasõitu liidrist norralasest Jarl Magnus Riiberist 1.50 hiljem.

10 km suusadistantsil suutis Ilves tõusta 17. kohale. Võidu võtnud Riiberile kaotas ta minuti ja 36 sekundiga. Kaksikvõidu tagas Norrale Jens Luraas Oftebro (+7,9), kes edestas finišiheitluses napilt sakslast Vinzenz Geigerit (+8,0).

Eestlane võistleb seejuures Austrias pooleldi laenatud varustusega. „Kõik näeb Ramsaus tore välja, aga mul pole oma hüppevarustust saabunud. Loodetavasti see jõuab, aga lootust on suhteliselt vähe,“ teatas Ilves sotsiaalmeedias. „Hüppesuusad ja kombe on mul enda omad, aga ülejäänud varustuse pean laenama.“

Laskesuusatamine

Eesti laskesuusanaised jätkasid hooaega Prantsusmaal, kus täna oli kavas sprindivõistlus. Rootslannad tegid suurepärase võistluse ja võtsid kaksikvõidu, kui esikoha saavutas täpselt lasknud Anna Magnusson ja teise koha sai Linn Persson (1 trahv; +12,8).

Sakslanna Herrmann-Wick oli kolmas (1; +15,2), suurüllataja Sophie Chauveau (Prantsusmaa) neljas (0; +19,9) ja soomlanna Mari Eder viies (1; +21,3). Uue relvaga võistelnud Tuuli Tomingas sai ainsa trahvi teise tiiru avalasul ning teenis 37. koha (+1.28).

„Täna ei olnud üldse hea enesetunne. Viimane ring sõitsin üksi, see ka mõjutas,“ sõnas Tuuli Tomingas ERR-ile. „Aga laskmine oli suurepärane, sest lasin täna täiesti uue püssiga. Püssi lukk ei tahtnud tööd teha, siis oli mõistlik võtta varurelv.“

Samuti ühe trahvi saanud Susan Külm ja Johanna Talihärm said vastavalt 58. (+2.02) ja 63. koha (+2.20).

Suusahüpped

Šveitsis Engelbergis peeti suusahüpete MK-sarja suure mäe võistluse kvalifikatsioon. Eestlastest oli stardis vaid Kevin Maltsev, sest Artti Aigro on viiruse küüsis.

Paraku Maltsev lõppvõistlusele ei pääsenud.Ta sai HS140 mäel kirja vaid 104-meetrise hüppe (69,8 punkti), mis andis 53. koha. Parim oli Halvor Egner Granerud 136,5-meetrise hüppe ja 135,1 punktiga.