Mängu tuli murrang 34. minutil, kui Argentinale anti penalti. 11 m karistuslöögi realiseeris Lionel Messi. Eelnevas olukorras põrkasid kokku Horvaatia puurilukk Dominik Livakovic ja Argentina ründaja Julian Alvarez.

Horvaatia tähtmängija Luka Modric sõnas kaotuse järel, et tema hinnangul oli peakohtunik Daniele Orsato täielik katastroof.

„Mulle ei meeldi kohtunikest rääkida, kuid tänane oli kõige halvem. Mul ei ole temaga seoses head mälestust. Ta oli täielik katastroof. Minu jaoks ei olnud see penalti,“ sõnas Modric Argentina väljaande TyC Sports vahendusel.

„Tema otsus hukutas meid. Peame nüüd end kokku võtma ja keskenduma kolmanda koha kohtumisele,“ lisas Modric. „Lõpuks oli Argentina aus võitja. Nad olid meist paremad, kuid selliseid asju tuleb ikkagi mainida.“

Orsato suunas tegi kriitikat ka poolkaitsja Mateo Kovačic. „Kaotasime penalti tõttu. Esmalt jäeti meile andmata nurgalöök ja seejärel anti vastastele penalti. Ma ei räägi kunagi kohtunikest, kuid sellised suured eksimused läksid meile kalliks maksma,“ sõnas Kovačic.

Horvaatia kohtub laupäeval pronksimängus Prantsusmaa – Maroko duelli kaotajaga.