Õnnetus juhtus laupäeval Keenias Kajiado maakonnas, kui Rudishat ja veel viit inimest transportinud väikelennuk kukkus alla mõni minut pärast õhkutõusmist. 33-aastane Rudisha oli seal külastanud iga-aastast kohalikku spordiüritust, kirjutab Ilta-Sanomat.

„Pärast õhkutõusmist läks kõik hästi seitse-kaheksa minutit, kuni lennuki mootor ootamatult seiskus,“ rääkis Rudisha ajakirjale Kenya Nation.

Rudisha sõnul lendas hädamaanduma sunnitud piloot kiiresti lagedale alale ja juhtis lennukit hästi, kuni selle üks tiib tabas puud. Lennuk hakkas kokkupõrke järel pöörlema ​​ning maandus lõpuks kivisele põllule.

Õnnetuses sai kõige raskemaid vigastusi ekssportlane ja praegune spordijuht Stephen Ole Marai. Ta viidi roidevigastuste tõttu ravile Nairobi haiglasse. Teised pardal olnud inimesed said vaid kergemaid vigastusi ja pääsesid haiglast kiiresti välja.

„See oli hirmutav juhtum, mille käigus sai ainult Jumala poole palvetada. Piloot tegi imelist tööd, hoides lennukit nii kaua õhus ja stabiilsena,“ kiitis Rudisha pilooti.

Keenialane võitis 800 meetris olümpiakulla aastatel 2012 ja 2016. Samal distantsil on ta tulnud ka kahel korral maailmameistriks.

Sotsiaalmeedias ringlevatel piltidel poseerib Rudisha põllule maandunud ja katuse peale kukkunud lennuki kõrval.