Wall Street Journali andmetel on USA olümpiakomitee (USOPC) juht Susanne Lyons Bachiga samal arvamusel ning tahab venelasi ja valgevenelasi järgmisel olümpial näha.

Bach avaldas Venemaa sportlastele toetust eelmisel nädalal. Olümpiajuht ütles, et ta loodab, et Venemaa ja Valgevene sportlased lastakse 2024. aastal Pariisi olümpiale võistlema ka siis, kui Venemaa agressioonisõda Ukrainas sel ajal veel jätkub.

ROK arutas uut poliitikat eelmisel reedel toimunud tippkohtumisel, kus oli kohal üle kahekümne olümpialiikumise juhi. Rahvuslikest olümpiakomiteedest osalesid kohtumisel vaid USA, Hiina ja Venemaa esindajad, kes olid Pariisi olümpia küsimuses kõik ühel meelel.

Lyonsi sõnul on USA toetuse tingimuseks, et Venemaa ja Valgevene sportlased ei tohi olümpial võistelda oma riigi lipu all ega kanda oma rahvuskoondise värve.

„USA toetab püüdlust leida viis, kuidas terve elu treeninud sportlased pääseksid tagasi võistlustele. Kuid me oleme kindlalt vastu nende naasmisele nende riigi värvides sel ajal, mil nende valitsus on sanktsioonide all,“ ütles Lyons.

Jaga
Kommentaarid