Eesti Cheerleadingu Liidu juhatuse liikme ning võistluste kohtuniku Laura Karindi sõnul oli väga rõõmustav näha tihedat koostööd klubide vahel, mille tulemusena pandi kokku suuremad ja tasemelt kõrgemad tiimid, millega kvalifitseeruti ka tiitlivõistlustele. „Sportlaste taseme arengule on väga kasulik, kui saadakse rahvusvahelist võistluskogemust - nii meie enda võistlusel kui ka rahvusvahelistel võistlusel osalemisega,“ rääkis Karindi.

Peakorraldaja Signe Kirt kinnitas, et alale iseloomulike suurte tiimide (16-24 inimest) kokkusaamine on väljakutse ja kohalikke klubisid aitavad palju võistluste kohalikud, väiksemad kategooriad, kus saab võistelda ka 3-15 inimesega. „Estonian Cheer Open on heaks väljundiks nii meie kui ka rahvusvahelistele sportlastele ja iga aastaga on näha olnud nii sportlaste taseme kui ka harrastajate hulga tõusu,“ täiendas Kirt.

Võistlustel osales tänavu 475 sportlast neljast riigist ning esmakordselt oli võistlus osa ka European Cheer League'ist ehk üle-euroopalisest võistluste süsteemist, mille käigus kogutakse punkte läbi mille on võimalik kvalifitseeruda Euroopa meistrivõistlustele.

Võistlused toimusid cheerleading spordiala kahel suunal: akrobaatiline suund cheerleading ja tantsuline suund performance cheer. Kokku võisteldi 27 erinevas kategoorias lähtuvalt stiilist, vanusest ja tasemest. Eraldi võistlusklass oli ka lastele, ehk kuni 11-aastastele sportlastele.

Performance cheer suunal võisteldi nii duode kui tiimidena. Freestyle Pom Senior kategooria tiimide Eesti meistritiitel läks TLÜ/Tallinn Cheerleaders ühendtiimile ning duode esikoht Rapla Tantsustuudio ja TalTech Cheerleaders ühendtiimile. Cheer Hip Hop Senior parimad olid nii tiimide kui duode arvestuses TalTech Cheerleaders ja Cheer Jazz vanimates kategooriates võidutses nii tiimi kui duode arvestuses Rapla Tantsustuudio.

Cheerleading võistlussuunal oli lisaks tiimidele võimalik võistelda grupitõstete ja partnertõstete kategoorias ja seda erinevatel tasemetel (Level 2,4,5,6). Võistluste kõrgematel tasemetel ehk Level 6 Partner Stunt ja Level 5 Team viisid Eesti meistri tiitli koju TalTech Cheerleaders tiimid. Level 6 Group Stunt kategoorias oli parim Lätist pärit RTU tiim.

Tiitlivõistlustele vastavate võistluskategooria võitjatel on võimalus sõita Eestit esindama ka EM-ile või MM-ile. Cheerleadingu Euroopa meistrivõistlused toimuvad 2023. aasta juulis Itaalias ning maailmameistrivõistlused 2023 aprillis USA-s.

Võistlusi toetasid Skypark, Eventmedia, Helimeister, Ontic minerals, Kius restoran, sporditarbed.ee, Telgirent24. Võistlusi korraldas Eesti Cheerleadingu Liit.