Kui blogi kohe ei avane, palume oodata, kuni ilmub live blogi asemele nupp „Laadi uuesti“ ja seda vajutada.

Prantsusmaa asus kahe suure jalgpalliriigi vastasseisus juhtima 17. minutil, kui Antoine Griezmann andis hea palli keskele värava ette ja Aurelien Tchouameni viis prantslased 1:0 juhtima.

Prantsusmaa 1:0 skooril mindigi puhkama, aga teisel poolajal ei olnud veel kõik asjad räägitud. 54. minutil oli Inglismaa poolt penaltipunktil Harry Kane, kes kõmmutas selle palli kindlalt sisse ja skoor oli 1:1. Siis oli omakorda Prantsusmaa käik - Griezmannilt hea tsenderdus ja Oliver Giroud tegi seisuks 2:1. 84. minutil on Kane teisel korral 11 meetri karistuslööki sooritamas, aga nüüd põrutas palli kindlalt üle värava - ja tabamust ei sündinud.

Rohkem tabamusi ei nähtudki ja Prantsusmaa sai kirja 2:1 võidu.

Inglismaa vs Prantsusmaa

Selline on siis seis enne poolfinaale:

MMi paaride seis

Inglismaa vs Prantsusmaa

Inglismaa võitis B-alagrupi, kus alistati Iraan 6:2 ja Wales 3:0 ning viigistati USA-ga 0:0. Kaheksandikfinaalis said inglased kindla 3:0 võidu Senegali üle.

Prantsusmaa saavutas esikoha D-grupis, kui kindlustas edasipääsu kahe esimese vooruga, kus alistati Austraalia 4:1 ja Taani 2:1. Viimases voorus kaotasid prantslased Tuneesiale 0:1, kuid suurt tähtsust see enam ei omanud. Kaheksandikfinaalis said tiitlikaitsjad jagu Poolast 3:1.

Inglismaa pääses neli aastat tagasi Venemaa MMil poolfinaali ning sai lõpuks neljanda koha. Eelmine poolfinaalkoht pärines inglastel 1990. aastast, ainus maailmameistritiitel on võidetud 1966. aastal kodusel finaalturniiril.

Valitsev maailmameister Prantsusmaa tuli tšempioniks ka 1998. aastal ning 2006. aastal pääseti finaali, kus kaotati Itaaliale.

Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps ütles enne suurt veerandfinaali, et inglaste mängus on raske puudusi leida. „Kõikidel võistkondadel on tugevad küljed, paljudel pole eriti nõrku külgi, aga tugevaid külgi veidi vähem. Päeva lõpuks peate tuvastama piirkonnad, kus arvate, et võite vastast rünnata,“ arutles peatreener.

„Tempo on sageli mängu üks võtmeid. Kui on kiire mäng, on vastasel vähem aega organiseerimiseks. Väravate löömiseks on vaja rohkemat kui lihtsalt tempot. Palju asju saab ära hoida, kuid väga raske on peatada kedagi, kes on väga kiire, eriti üleminekute puhul. Inglismaa on sellel alal väga tugev ja on löönud kiirete vasturünnakutega palju väravaid. Neil on ka palju muid tugevaid omadusi, mis puudutavad tehnilist võimekust, väravalöömise võimet ja ohtlikkust standardolukordades,“ lisas Deschamps.

Inglaste juhendaja Gareth Southgate andis mõista, et otsustavaks võib saada meeskondade vaimne ettevalmistus.

„Mind hinnatakse alati järgmise mängu järgi. Kui me ei võida, tean, kus raha peatub. Aga see on hea, ma olen juht ja pean vastutama. Mäletan, et oma esimesel turniiril 1996. aastal (EM) sõitsime Hispaaniaga mängima ja ma rääkisin Stuart Pearce'iga. Ta ütles: “See on alati kummaline, sest sa ei tea, kas tuled tagasi hotelli kohvreid pakkima või tuled tagasi veel kaheks nädalaks.“ See on play-offi jalgpall. Nagu ma ütlesin, ootan väljakutset põnevusega. Mul on mängijate vastu usaldus – arvan, et oleme heas seisus. Ma arvan, et me peame vaimselt tõusma. See on minu jaoks suurim aspekt, mida sel nädalal püüame kätte saada,“ arutles Southgate.

Prantsuse hinnatud vutitreener Arsene Wenger usub, et Inglismaa on valmis Prantsusmaale peavalu valmistama. Endine Arsenali boss ütles L'Equipe'ile: „Prantsusmaal on füüsilise jõu potentsiaal, mis on selgelt kõrgem kui teistel meeskondadel, välja arvatud Inglismaa. Selles mõttes võivad poolkaitsjad, eriti Jude Bellingham, väga hästi mängida. Seetõttu on Inglismaa võib-olla meeskond, kes võib sellel turniiril Prantsusmaale kõige rohkem kahju tekitada. See on varajane finaal [naeratab].“

Kui blogi kohe ei avane, palume oodata, kuni ilmub live blogi asemele nupp „Laadi uuesti“ ja seda vajutada.