Lusaili staadionil toimunud teine veerandfinaal algas väga luurava ja rahuliku tempoga, kus kumbki koondis suuremaid riske ei võtnud. Esimest võimalust tuli oodata mängu 35. minutini, kui Lionel Messi leidis maagilise sööduga ülesse värava ette spurtinud Nahuel Molina, kes lükkas nahkkera Napperti väravaraamidesse ja viis lõuna-ameeriklased juhtima. Tulpidemaa pallurid teenisid poolaja lõpus mitmeid karistuslööke, kuid Messit ja kompaniid, nad nendega üllatada ei suutnud ning poolajale mindi Argentina 1:0 eduseisus.

Mängu teine vaatus jätkus argentiinlaste taktikepi all ning pigem olid nemad lähemal teisele väravale, kui hollandlased esimesele. Kohtumise 63. minutil oli Argentinal suurepärane võimalus eduseis kahekordistada, kuid Messi sooritatud karistuslöök lendas mõned sentimeetrid väravast mööda. Hollandi lootused said valusa löögi mängu 71. minutil, kui Denzel Dumfries´i rumal tegutsemine karistusalas põhjustas penalti. Lionel Messi realiseeris 11 meetri karistuslöögi külma kõhuga ning viis koduriigi 2:0 juhtima. Holland ei jätnud jonni ning Steven Berghuisi mõõdetud tsenderduse järel, suutis äsja mängu sekkunud Wout Weghorst 83. Minutil ühe värava tagasi lüüa.Sellega aga kõik ei piirdunud ja jalgpallijumalal oli meil veel palju pakkuda. Tuliseks kujunenud lõpuminutitel suutis Holland kohtumise viigistada 11. üleminutil, kui Teun Koopmeiners mängis karistuslöögi lahti geniaalse sööduga Weghorstile, kes suunas palli väravavõrku! Argentina oli laineharjalt alla löödud ning mäng läks lisaajale.

Kohtumise lisaaja esimene pool kulges väga sündmustevaeselt ning ainus teravam moment tekkis lõuna-ameeriklastel 105. minutil, kuid Otamendi ei küündinud trahvikasti tsenderdatud pallini. Mängu 115. minutil avanesid Lautaro Martinezil ja Enzo Fernandezil suurepärased võimalused argentiinlastele võit koju tuua, kuid üritused lendasid napilt väravaraamidest mööda. Sellega kõik ei piirdunud, sest mängu viimastel sekunditel saatis Fernandez kauglöögi posti! Holland oli pääsenud ja kohtumise saatuse otsustas taas penaltiseeria.

Penaltiseeria suutis 4:3 enda kasuks kallutada Argentina koondis ning nende kangelaseks kerkis väravavaht Emiliano Martinez, kes hiilgas kahe tõrjega.

Valitsev Copa America meister kindlustas võiduga pääsu poolfinaali, kus neid ootab ees teisipäeval kohtumine Horvaatiaga, kes alistas samuti penaltiseeria järel turniiri suurima favoriidi Brasiilia.

Otseblogi saab jälgida siit:

MÄNGU EEL:

Argentina alustas tänavust tšempionaati šokk-kaotusega Saudi Araabiale. Järgnevates voorudes parandati oma mängu ja võeti 2:0 võidud nii Poola kui ka Mehhiko vastu ning pääseti alagrupist esimese kohaga edasi. Kaheksandikfinaalis suudeti favoriidikoormat kandes põlvili suruda Austraalia koondis. Väikeseks favoriidiks peetakse õhtuse kohtumise eel valitsevat Copa America meistrit ka täna.

„Meil seisab ees väga raske kohtumine Hollandiga, kes on maailma tippu kuuluv koondis. Neil on suurepärased mängijad ja tituleeritud treener. Tegemist on MM-i veerandfinaaliga ja me ei oota tänasest õhtust kerget jalutuskäiku,“ avaldas kohtumise eel arvamust Argentina ründelegend Lionel Messi.

Holland alustas turniiri 2:0 võiduga Senegali üle ja 1:1 viigiga Ecuadori vastu. Viimases alagrupimängus alistati publiku kurvastuseks Katar 2:0 ning kindlustati alagrupi võitjana pääs sõelmängudele. Kaheksandikfinaalis suutsid tulpidemaa pallurid 3:1 üle mängida Ameerika Ühendriikide koondise.

Palju kõneainet on enne kohtumist saanud Argentina legendi Lionel Messi ja tema teel ees seisva Hollandi keskkaitsja Virgil Van Dijki vastasseis.

„Ta on kahtelemata üks kõigi aegade parimaid mängijaid ning olen teda alati vaadanud suure austusega,“ sõnas Van Dijk kohtumise eel Messi kohta. „Aga kohtumine ei seisne minu vastaseisus Argentina või Messi vastu. Peame mängima ühtse võistkonnana, et saavutada soovitud tulemus ning oleme selleks kindlasti võimelised,“ lisas ta.

Koondised kohtusid omavahel viimati 2014. aasta MM-i poolfinaalis, kui penaltiseeria järel pääses finaali Argentina.

Eeldatavad algkoosseisud:

Holland (3-4-1-2): Noppert; Timber, Van Dijk, Ake; Dumfries, De Roon, De Jong, Blind; Klaassen; Gakpo, Depay.

Argentina (4-3-3): Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Acuna; De Paul, Fernandez, Mac Allister; Di Maria, Messi, Alvarez.