Portugali koondis alistas teisipäeval Šveitsi meeskonna koguni 6:1 ja pääses pärast 16-aastast pausi taas MM-il veerandfinaali. Väga suurt kõneainet pakkus võimsa võidumängu puhul asjaolu, et Portugali peatreener Fernando Santos otsustas 37-aastase Cristiano Ronaldo algkoosseisust välja jätta ja lasi vanameistri platsile alles vahetusest.

Nüüd väidab Record, et Ronaldo oli ähvardanud pärast algkoosseisu selgumist MM-turniirilt sootuks lahkuda. Mitme meediaväljaande teatel on Portugali jalgpalliliit Recordi väite ümber lükanud ning kinnitanud, et see spekulatsioon ei vasta tõele.

Santos oli enne Šveitsiga kohtumist öelnud, et Ronaldo panus viimases alagrupimängus Lõuna-Korea vastu valmistas talle pettumuse. Selles kohtumises vahetati Ronaldo 65. minutil välja.

Santos selgitas pärast Šveitsi alistamist, et tiimi kapteni Ronaldo roll vajab veel defineerimist, kuid nende vahel ei ole mingit tüli.

„Mul on temaga väga lähedased suhted. Tean teda juba ajast, kui ta oli 19-aastane ja mängis Lissaboni Sportingus. Rahvuskoondises olen teda juhendanud juba alates 2014. aastast,“ sõnas Santos mängujärgsel pressikonverentsil. „Mina ja Ronaldo ei ole kunagi ajanud isiklikke ja elukutselisi suhteid omavahel sassi. Ta on koondise jaoks alati väga oluline mängija.“

Portugal mängib laupäeval peetavas MM-i veerandfinaalis Marokoga. Kuna Ronaldot asendanud 21-aastane Gonçalo Ramos sai eelmises mängus kirja kübaratriki, pääseb ta ilmselt uuesti algkoosseisu.