Mistra ei andnud Tapale viigistamisvõimalustki

Koduseinte vahel palliv Mistra hoidis Tapa võistkonna ligi üheksa minutit nulli peal, samaaegselt kasvatasid nad enda punktiskoori aga viie värava peale. Tapa olukorda raskendasid ka kaks minutilise vahega teenitud kaheminutilist eemaldamist. Tapa väravaarve avas viimaks Ihor Berezhnyi. Kiirelt lisas ta ka Tapa nimele teise värava. 10. minuti täitudes oli seisuks 8:2 Mistrale. Kuus minutit hiljem oli Mistral kirjas juba 12 väravat, Tapal alles viis, mis ei andnud sugugi suurt lootust viigistamiseks. Tasapisi hakkas Tapale siiski väravaid juurde lisanduma, ent kaotusseis püsis. Viis minutit oli jäänud veel esimesest poolajast, kui seisuks oli konkreetne 20:12. Poolajaks oli seis 23:14. Teine mängu pool algas võrdsemalt: 36. minutiks olid mõlemad tiimid kirja saanud kolm väravat. Pisut põnevust lisas mängule Serhii Orlovskyi punane kaart mängu 39. minutil, ent sellest hoolimata püsis Mistra mängus ja saavutatud eduseis seepärast kannatama ei pidanud. Mäng lõppes resultaadiga 38:25.

Mistra eest viskas enim väravaid Serhii Orlovskyi, kes oli autoriks kaheksale väravale. Kuus viskas Vladyslav Naumenko. SK Tapa/N.R. Energy resultatiivseimad olid Ihor Berezhnyi seitsme tabamusega ja Kaspar Lees neljaga.

„Meie selle hooaja ülekaalukalt kõige kehvem mäng. Mänguks häälestus oli tagantjärele vaadates kehv. Kaitses lasime vastastel kasutada neid käike, mis neile sobib ja sellega nad ka ilusasti ära kasutasid. Kehva kaitse pealt ei toiminud ka meie positsioonirünnak ja sealt lasime nad lisaks veel ka kiiretesse. Murdsid meid esimesel poolajal maha ja teine poolaeg mänguks ei läinud,“ kommenteeris kohtumist Kaspar Lees. „Loodetavasti kosume ja selliseid raskeid hetki hooaja jooksul enam sisse ei lase.“

Mängu favoriit Viljandi ei jätnud midagi juhuse hooleks

Ootusvastaselt avas skoori külalismeeskond HC Tallinn, millele Viljandi vastust võlgu ei jäänud. Viigiseis 1:1 kestis lausa kuni neljanda mänguminutini, pärast seda läksid mulgid juhtima. Viljandi leidis enda rütmi üles ning edasine mäng sujus kolmeväravalises eduseisus – kümmekond minutit oli mängitud ning numbrid tablool näitasid seisu 5:2. Erinevalt Mistra ja Tapa matšist oli Viljandi ja Tallinna kohtumise skoor tagasihoidlikum. 20. mänguminutil oli seisuks 9:6. Neljaväravaline edumaa mõjus Viljandile katalüsaatorina ning mulkide punktiarve hakkas jõudsalt kasvama: 27. minutil oli seisuks 14:6. Vaheajale mindi seisult 16:6. 21. minutist alates väravapõua all kannatanud Tallinn leidis väravalisa alles mängu 36. minutil, Viljandil oli kogutud selleks ajaks 20 väravat. 45. minutiks olid ohjad endiselt Viljandi käes, kui juhiti 25:12. 25. minutil minimeerisid tallinlased vahemaa üheksa värava peale, kui seisuks oli 29:20. Lõppresultaadiks kujunes 30:23.

Viljandi skooritegijaks osutus Hendrik Koks üheksa väravaga. Kristo Voika panustas kuue väravaga. HC Tallinna väravaküti rolli täitis Volodymyr Shcherban kuue väravaga, viis viskas Danil Gumianov.

„Tänane mäng oli juba parem kui eelmine nädal Kehras, kuid palju vigu on veel lihvida. Teatud minutitel tekivad sisse mõõnad, mis tegelikult võiks olemata jääda. Vahepeal mängime ilusti, kõik toimib ja vahepeal teeme nii rumalaid vigu,“ kommenteeris meeskonna sooritust Hendrik Koks. „Oleme ka hetkel natukene meeskonna koosseisu probleemidega. Kerge viiruse laine on meid tabanud seega tegime päris normaalse mängu.“