„Pealelaskmisel tundsin end hästi, eelneva päeva tiirutrenn oli kõvasti enesekindlust kasvatanud ja püssiga oli mugav toimetada. Esimesse tiiru jõudes olin näidanud head sõiduaega ja selle juures tundsin end värskelt,“ kirjeldas Tuuli Tomingas Topauto laskesuusablogis. „Võtsin asendi, alustasin laskmist, aga märk ei kukkunud. Jätkasin tuimalt ja järgmine märk juba kukkus. Kukkus ka kolmas ja neljas, aga mitte viimane. Sain kaks trahvi, kerge šokk, aga alla ma ei andnud ja läksin vihaga trahviringe tiirutama.“

Võistluses kokku neli trahvi saanud Tomingase sõnul tekkis hiljem koos treeneri Indrek Tobrelutsuga laskmist analüüsides arusaam, et hea tihedusega seeria kandus märgi äärele muutunud valguse tõttu.

Kontiolahti sprindis sai Tomingas 65. koha. Individuaaldistantsil oli eestlanna 66. Teatevõistluses aitas ta naiskonna kümnendale kohale.

„Võistluseks on väljas juba niivõrd pimedaks läinud, et põlema pannakse prožektorid. Võimalik, et minu silm reageerib prožektori valgusega sedasi, et laskmise pilt on päevavalgusega võrreldes teise koha peal. See seletaks seda igakordset muutust võistlusolukorras,“ rääkis Tomingas. „Kõik lamades lasud, mis võistluse ajal Kontiolahtis tegin, sattusid müstilisel kombel märgi äärele ja võiks väita, et mul vedas, sest selle nädala jooksul oleksin võinud palju rohkem trahve koguda.“

Sel nädalal jätkuvad laskesuusatamise maailmakarikavõistlused Austrias Hochfilzenis ning Tomingase kinnitusel on seal võimalik vigade parandus teha ja hooaja teisel etapil oluliselt kõrgemate kohtade pärast heidelda.

„Sõidutunne on olnud viimasel ajal väga hea ja tegelikult see ju ongi kõige olulisem. Praegu pole võistlemine säärane kannatus, nagu see oli eelmise hooaja lõpus ja finišijoont ületades on üpriski inimväärne tunne,“ ütles Tomingas.

Hochflizeni MK-etapp algab neljapäeval naiste sprindivõistlusega. Start antakse Eesti aja järgi kell 15.10.