Tänak liitus M-Spordiga esmakordselt 2011. aastal ning jõudis nende ridades juba järgmisel hooajal ka poodiumile. Viimati sõitis Tänak M-Spordis 2017. aastal, kui ta teenis kaks etapivõitu ning saavutas hooaja kokkuvõttes kolmanda koha.

„M-Sport on koht, kus ma sõitjana kasvasin ja arenesin. Olen saanud sealt karme õppetunde ja kogemusi, et tõusta MM-sarjas tipptegijaks. Pärast MM-tiitli võitmist ei ole ma suutnud seda kaitsta ning ma ei suuda endaga enne rahu teha, kui ma suudan seda korrata,“ sõnas Tänak M-Spordi pressiteate vahendusel.

„Olen pidanud Malcolmiga (M-Spordi omaniku Malcolm Wilsoniga – toim) palju jutuajamisi ning meil on tulevaks hooajaks kindlasti sarnane ambitsioon. Meid ootab ees suur väljakutse, kuid tean Dovenby Halli inimesi. Tean, milleks nad on võimelised. Tean nende kirge anda endast maksimumi. Oleme võimelised MM-tiitli eest heitlema. Olen õnnelik, et olen M-Spordis tagasi. Anname tuleval hooajal endast kõik,“ lisas Tänak.

„Olen ülimalt rõõmus, kui näen Otti uuesti Dovenby Halli baasis. Olen tema karjääri tähelepanelikult jälginud sisuliselt algusest peale. Olen väga uhke, et olen saanud olla osaks tema suurtest saavutustest,“ sõnas omalt poolt M-Spordi tegevjuhi ametis olev Malcolm Wilson.

„Oleme saanud Otilt esmast tagasisidet ning oleme kindlad, et suudame võidelda 2023. aastal MM-tiitli eest. Ott on meiega siin olnud ainult paar päeva, kuid oleme saanud koheselt aimu, millist taset on vaja MM-tiitli võitmiseks,“ lisas Wilson.

Ott Tänak on profikarjääri jooksul võitnud 17 MM-rallit. M-Spordiga võitis ta 2017. aastal kaks rallit. Seejärel triumfeeris ta kümnel korral Toyotaga ning krooniti 2019. aastal maailmameistriks. Viimased kolm aastat sõitis Tänak Hyundais ning võitis kokku viis rallit. Lõppenud hooajal saavutas Tänak aasta kokkuvõttes teise koha.

2023. aasta MM-hooaeg algab Monte Carlo ralliga, mis sõidetakse 19.–22. jaanuarini.