Suurfavoriidina mängule tulnud Brasiilia koondis alustas mängu võimsalt ning juba 7. minutil avati mänguskoor, kui Lõuna-Korea uimasuse kaitses suutis ära kasutada Vinicius Junior, lüües oma turniiri teise värava. Kõigest mõni minut hiljem kahekordistas brasiillaste eduseisu 11 meetri karistuslöögist Neymar. Sellega Sambamaa jalgpallurid ei piirdunud ning mängu 29. minutil lõi ühe turniiri ilusaima söödukombinatsiooni järel Brasiilia kolmanda värava Richarlison. Avapoolajal löödi ka neljas värav, kui 36. minutil toimetas kontrarünnaku järel nahkkera väravavõrku Lucas Paqueta. Lustlikku sambajalgpalli mänginud Brasiilia 4:0 eduseisus mindi ka poolajapausile.

Teisele poolajale tuli isukalt peale Lõuna-Korea ning neil avanes kohe suurepärane võimalus saada kirja auvärav, kuid Heung-Min Soni pealelöögile sai Alisson näpud vahele. Asiaadid said siiski oma tahtmise kohtumise 76. minutil, kui karistuslöögist tagasipõrganud palli lõi meisterlikult väravavõrku Seung-Ho Paik. Tegemist oli kahtlemata tänavuse tšempionaadi ühe ilusaima väravaga. Mõlemal koondisel oli mängu lõpus veel võimalusi, et värvasaldot suurendada, kuid rohkem silmailu tänane mäng ei pakkunud. Brasiilia võitis 4:1 ja pääses veerandfinaali, kus neid ootab ees kohtumine Horvaatiaga.

Lõuna-Korea kaotusega lõppes Aasia koondiste edukas turniir Kataris, kui esmakordselt pääses kaheksandikfinaali kolm selle kontinendi koondist. Lõuna-Korea võitles südikalt, kuid Brasiilia oli neile liiga kõva pähkel mida hammustada ning tugevam võttis selgelt oma.

Ilusa žesti tegi mängu 80. minutil Brasiilia peatreener Tito, kes vahetas nende esiväravavaht Alissoni, koondise kolmanda väravavahi Wevertoni vastu. Nüüd on Brasiilia eest väljakul käinud kõik 26 Katari sõitnud koondislast.

Sambamaa jalgpallurite järgmine mäng tänavusel turniiril leiab aset Reedel, kui kohtutakse veerandfinaalis Horvaatiaga.

Otseblogi saab jälgida siit:

Enne mängu:

Brasiilia alustas tänavust tšempionaati muljetavaldavalt, alistades avamängus Serbia (2:0) ja teises kohtumises Šveitsi (1:0). Alagrupi viimases kohtumises, kus anti põhitegijatele puhkust kaotati Kamerunile 0:1. Esimestes kohtumistes on Brasiilia mänginud endale mitteomaselt, oodates distsiplineeritult ja kannatlikult oma võimalusi ning lustlikku sambajalgpalli oleme näinud ainult nende eduseisus olles. Brasiilia eest tuleb täna väljakule vigastusest taastunud Neymar, kes on nende üks olulisemaid lülisid.

„Tema tagasitulekuga on terve koondis paremas seisus. Ma arvan et kõik nägid kui palju me eelmises kahes mängus temast puudust tundsime. Tema platsil olek teeb meid kõiki tugevamaks,“ sõnas Neymari kohta Serbia vastu kaks väravat löönud Richarlison. „Lõuna-Korea on tugev koondis, kes mängib väga agressiivset mängu ning me ei saa endale vigu lubada,“ lisas ta eelseisva mängu kohta.

Lõuna-Korea jõudis tänavustel maailmameistrivõistlustel kaheksandikfinaali ajaloos kolmandat korda. Turniiri alustati võitlusliku 0:0 viigiga Uruguay vastu ja mannetu 2:3 kaotusega Ghanale. Viimases voorus, kus vajati võitu, suudeti alistada 2:1 Portugal ning sellega kindlustati ülinapilt pääs sõelmängudele. Küsimus on kas asiaadid suudavad oma võistkondlikku ja ülimalt distsiplineeritud mänguga lüüa viimast lahti brasiillased. Oma viimast sõna pole sellel turniiril öelnud ka Tottenhami ründestaar Heung-Min Son, kelle on siiani väravaarve avamata.

„Kaheksandikfinaali pääs, mis oli meie eesmärk on suurepärane saavutus, aga turniir pole meie jaoks veel läbi ning Brasiiliat on võimalik hammustada,“ avaldas kohtumise eel arvamust Son.

Eeldatavad algkooseisud

Brasiilia: Alisson; Silva, Danilo, Militao, Marquinhos; Neymar, Paqueta, Casemiro; Vinicius Jr, Raphinha, Richarlison.

Lõuna-Korea: Seung-gyu; Young-gwon, Jin-su, Moon-hwan, Min-jae; Woo-young, In-beom; Heung-min, Hee-chan, Kang-in; Gue-sung.