Al Janoubi staadionil toimunud vastaseisu alustas energilisemalt Jaapan ning juba 3. minutil oldi lähedal mängu avaväravale, kuid Shogo Taniguchi pealöök lendas siiski napilt mööda. Horvaatide parim võimalus avapoolajal avanes mõni minut hiljem, kui Ivan Perisic pääses silmitsi Jaapani puuriluku Shuichi Gondaga, kes tegi selles olukorras suurepärase tõrje. Avapoolaja lõpu eel sai Jaapan siiski oma tahtmise, kui nurgalöögijärgse segaduse väravaesisel suutis ära kasutada Daizen Maeda, kes viis oma turniiri esimese väravaga sinised samuraid juhtima. Jaapani 1:0 eduseisus mindi ka poolajapausile.

Teist poolaega alustas tunduvalt isukamalt Horvaatia, kellel oli selg vastu seina. Oma tahtmine surutigi peale, kui 56. minutil andis Dejan Lovren filigraanse mõõdetud tsenderduse üle Jaapani kaitsjate peade Perisicile, kes suunas palli peaga alla väravanurka ning viigistas mänguseisu. Kõigest loetud minutid hiljem oli horvaatidel imeline võimalus kohtumist juhtima minna, kuid Luka Modrici kauglöögi suutis mängu ilusaima tõrjega lati alt ära tuua Gonda. Mõlemal koondisel avanes veel võimalusi mäng enda kasuks normaalajal kallutada, kuid puudu jäi õnnest ja kvaliteedist viimasel väljakukolmandikul. 1:1 viigiseisul liiguti vastu tänavuse tšempionaadi esimesele lisaajale.

Lisaajal pandi suuremat rõhku oma tagala kindlustamisele ning kumbki koondis suuri riske ei võtnud. Sellegipoolest avanes Jaapanil suurepärane võimalus juhtima minna, kuid Kaoru Mitoma 105. minutil sooritatud pommlöök läks liialt värava keskele ning Dominik Livakovic pääses ehmatusega. Järgnenud minutitel ei suutnud kumbki koondis vastase väravale suuremat ohtu kujutada ning 1:1 viigiseisul mindi vastu otsustavale penaltiseeriale.

Penaltiseerias tõusis horvaatide kangelaseks nende väravavaht Livakovic, kes tõrjus jaapanlaste kolm 11 meetri karistuslööki. Horvaatia võitis penaltiseeria 3:1 ning kindlustas endale pääsu veerandfinaali, kus neid ootab ees kohtumine Brasiilia või Lõuna-Koreaga.

Enne mängu:

Jaapan võitis tugevas E-alagrupis üllatuslikult esikoha, alistades nii Saksamaa kui Hispaania 2:1. Teises voorus kaotati Costa-Ricale 0:1.

Horvaatia meeskond pääses F-alagrupist edasi teisena, kui tegi otsustavas mängus Belgiaga 0:0 viigi, mis lükkas eelmise MMi poolfinalisti konkurentsist. Kanadat võitis Horvaatia 4:1, alagrupi võitnud Marokoga tehti avavoorus 0:0 viik.

Jaapan on kuue viimase finaalturniiri jooksul kolm korda jõudnud kaheksandikfinaali, kuid seal alati kaotanud.

Horvaatia on eelmise MMi finalist, kuid rohkem häid saavutusi sel sajandil ette näidata ei ole, sest kolmel korral on piirdutud alagrupiturniiriga.

Eeldatavad algkoosseisud:

Jaapan (3-4-3): Gonda; Tomiyasu, Taniguchi, Yoshida; Ito, Morita, Tanaka, Nagatomo; Doan, Maeda, Kamada.

Horvaatia (4-3-3): Livakovic; Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa; Kovacic, Brozovic, Modric; Kramaric, Livaja, Perisic.