Al Bayti staadionil toimunud rahuliku tempoga mängus ei võtnud kumbki koondis esimese poolaja alguses suuri riske ning esimesi arvestatavaid võimalusi tuli kaua oodata. Esimene moment tekkis Senegalil, kui 32. minutil toimetati värava ees pall Boulaye Diale, kes pani oma pealelöögiga Inglismaa väravavahi Jordan Pickfordi tõsiselt proovile. Avapoolaja lõpus said inglased siiski oma tahtmise. Esmalt tegi hea teravuse Jude Bellingham, kes toimetas värava ette täpse söödu Jordan Hendersonile, kellel jäi üle vaid nahkkera tühja väravasse lükata. Poolaja viimastel sekunditel tuli distsipliini kaotanud Senegalil alla neelata veel teinegi mõru pill, kui kontrarünnaku järel avas oma väravaarve tänavusel tšempionaadil Harry Kane. Inglismaa 2:0 eduseisul mindi ka poolajapausile.

Teise poolaja eel oli valitsevatel Aafrika meistritel selg vastu seina ning nad vajasid väravaid. Kõik läks sootuks vastupidiselt, sest 57. minutil lõid inglased oma kolmanda, kui Phil Foden leidis ülesse värava ees vabaks jäetud Bukayo Saka, kes lükkas palli külma kõhuga Senegali väravavahi Edouard Mendy selja taha. Senegali mängijad olid murtud ning nende mängu ilmestas vaid suur lootusetus. Järgnevad minutid kulgesid madalas tempos inglaste taktikepi all, kuid suuremat ohtu Senegali väravale enam ei kujutatud. Inglismaa liikus kindla 3:0 võiduga kaheksandikfinaali, kus neid ootab ees kohtumine Prantsusmaaga.

Inglismaa eest tegi ajalugu teise värava eest hoolt kandnud Harry Kane, kes tõusis 11 väravaga ajaloo resultatiivseimaks inglaseks suurturniiridel, möödudes sellega legendaarsest Gary Linekerist.

Inglaste järgmine mäng tänavusel MM-il toimub laupäeval, kui veerandfinaalis kohtutakse Prantsusmaaga.

Otseblogi saab jälgida siit:

Enne mängu:

Inglismaa kindlustas alagrupi esikoha, kui viimases voorus alistati Wales 3:0. Eelnevates mängutes alistati Iraan ja viigistati võitluslikus mängus Ameerika Ühendriikidega. „It´s coming home“ kõlab nagu alati iga suurturniiri eel ja ajal, inglaste suust. Sõelmänge alustatakse kohtumisega Senegali vastu, kes on Inglismaale esimene tõsine jõuproov sellel MM-il.

„Senegal on olnud keeruline vastane kõigile viimastel aastatel, kes võitleb igas olukorras. Neil on imelised mängijad ja mõned staarid, kes tulevad eraldi esile. Meil pole illusioone, et meil tuleb kerge õhtu,“ rääkis mängueelsel pressikonverentsil inglaste loots Gareth Southgate,

Valitsev Aafrika meister Senegal saavutas oma alagrupis teise koha. Avavoorus Hollandilt valusa kaotuse saanud aafriklased alistasid kahes järgmises mängus Katari (3:1) ja Ecuadori (2:1), millega kindlustati teistkordselt pääs kaheksandikfinaali.

„Me oleme näinud, kuidas Kamerun alistas Brasiilia ja kuidas Tuneesia alistas Prantsusmaa. Senegal suudab võita Inglismaad ja see on meie eesmärk,“ sõnas mängu eel nende peatreener Aliou Cisse.

Eeldatavad algkoosseisud

Inglismaa: Pickford; Trippier, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Bellingham, Henderson; Rashford, Kane, Sterling.

Senegal: E Mendy; Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs; Ciss, P. Gueye; P. Sarr, Ndiaye, I. Sarr; Dia.