19-aastane tennisemängija alistas Tuneesias Monastiri ITF-i turniiri finaalis 6:4, 6:1 hiinlase Bu Yunchaokete (ATP 313.). Esimeses setis kaotas Lajal 2:2 seisult oma servigeimi, ent eestlane vastas kahe murdega ning võitis avaseti 6:4. Teises setis tegi eestlane kiirelt sotid selgeks, sest esimeses kolmes geimis ei andnud ta Bule silmagi ning Lajal jätkas sama võimsa hooga matši lõpuni välja.

Lajal jäi finaalis näidatud esitusega rahule. „Alustasin natukene aeglaselt, ei saanud mängu päris käima kohe,“ rääkis Lajal Delfile. „Esimese seti keskel sain mängu rohkem käima ja siis läks päris libedalt. Mulle meeldis, kuidas vastane mängis, see sobis mulle perfektselt. Sain oma mänguga ise dikteerida ja lõpuks võita selle matši.“

Teel tiitlini ei loovutanud Lajal viie mängu peale ühtegi setti. Avaringis võitis ta austraallast Tom Evansit (ATP 1152.) 7:5, 7:6 (2). Kaheksandfinaalis oli ta prantslasest Antoine Bergerist parem 6:1, 6:2. Veerandfinaalis jäi sakslane Cristoph Negritu (ATP 707.) eestlasele alla 4:6, 5:7. Poolfinaalis pidi tuneeslane Aziz Dougaz (ATP 282.) tunnistama Lajali 3:6, 4:6 paremust.

„Esimese mänguga ei saanud väga rahule jääda, aga päras seda läks iga kohtumisega asi paremaks,“ vaatas Lajal edukale nädalale tagasi. „Veerandfinaalis tegin juba täitsa hea mängu, poolfinaalis oli väga hea mäng ja finaalis veel parem.“

Lajal oli varasemalt võitnud kaks M15 turniiri, kuid M25 taseme oma mitte. „Kindlasti on mul väga hea meel, et võitsin, aga see on üks etapp suures pildis. See oli väga hea lõpp aastale, paremat ei oleks osanud oodata,“ lisas tennisist, kes võidukal noodil tänavuse tenniseaasta ka lõpetas. Pikka pausi pole, sest juba jaanuaris ootavad ees uued võistlused.

„Natuke aega on valida ja kõik turniirid pole veel välja tulnud, aga esialgne plaan on alustada Portugalis ATP Challenger 50 ja 70 kategooria turniiridega,“ vaatas ta jaanuari esimeste nädalate suunas.