Al Thumama staadionil toimunud kaheksandikfinaali alustasid paremini prantslased, ohustades avaminutitel korduvalt Poola väravat. Mängu käigule vastupidiselt avanes parim võimalus skoor avada esimesena Poolal, kuid Robert Lewandowski 21. minutil sooritatud kauglöök lendas ülinapilt mööda. Järgmine suurepärane võimalus avanes samuti Poolal, kui kontrarünnaku järel sai Zielinski kahel korral vabalt löögile, kuid Prantsusmaa esikinnas Hugo Lloris oli oma ülesannete kõrgusel. Siiski said prantslased oma tahtmise avapoolaja 41. minutil, kui Mbappe leidis liinide vahelt täpse sööduga Giroud, kes lõi oma koondisekarjääri 52. värava ja viis Prantsusmaa 1:0 juhtima. Avapoolaeg selle seisuga ka lõppes.

Teine poolaeg jätkus prantslaste taktikepi all, kuid suuremat rõhku pandi ka tagala hoidmisele. Oliver Giroud oli 66. minutil lähedal järjekordsele tabamusele, kuid ta värava eest tehtud löök lendas napilt küljevõrku. Oma tahtmine saadi mängu 74. minutil, kui kontrarünnaku järel sai vabalt löögile Mbappe, kes keerutas nahkkera suurepärase löögiga lati alla. Sellega kõik ei piirdunud, sest Prantsusmaa lõi veel kolmanda värava mängu 90. minutil, kui Markus Thuram andis Mbappele täpse söödu karistusalasse – prantsuse staar tegi pöörde ning virutas palli ristnurka. Mängu viimastel sekunditel sai Poola samuti kirja auvärava, kui VARi poolt määratud 11 meetri karistuslöögi realiseeris Lewandowski.

Ajalugu tegi täna Prantsusmaa igipõline ründaja Olivier Giroud, kellest sai löödud väravaga Prantsusmaa ajaloo resultatiivseim mängija 52 väravaga, möödudes legendaarsest Thierry Henryst.

Küsimusi jääb prantslaste koha pealt siiski veel õhku, sest täielikku maailma tippu kuuluvate koondistega pole nad see turniir veel mõõtu võtnud. Võimalus selleks avaneb neil veerandfinaalis, kui Inglismaa suudab favoriidina tänaõhtuses kohtumises alistada Senegali.

Otseblogi saab jälgida siit:

Enne mängu:

2018. aastal Venemaal maailmameistriks kroonitud Prantsusmaa alustas ka Kataris vägevalt, sest esimeses mängus seljatasid nad 4:1 Austraalia. D-grupi teises kohtumises seljatasid nad Kylian Mbappé kahest väravast 2:1 Taani, kolmandas jäid varumehi kasutades alla 0:1 Tuneesiale.

Al Thumama staadionil tuleb neile vastu Poola, kellel on seniselt MM-ilt kirjas viik Mehhikoga (0:0), võit Saudi Araabia üle (2:0) ning kaotus Argentinale (0:2).

„Neil on väga kogenud koondis eesotsas Robert Lewandowskiga, kes on üks maailma parimaid ründajaid. Me ei tohi neid alahinnata,“ sõnas mängu eel Prantsusmaa koondise peatreener Didier Deschamps.

„Paljud koondised, kes pole kaitsvalt mänginud on juba oma turniiri lõpetanud. Nüüd kui oleme alagrupist edasi, oleme me muutnud oma eesmärke. Meie pagas pole veel pakitud ning me pole valmis turniirilt veel lahkuma,“ avaldas mängu eel oma arvamust Poola loots Czeslaw Michniewicz.

Prantsusmaa ja Poola said viimati väljakul kokku 2011. aasta sõprusmängus, kus esimesed võtsid 1:0 võidu. Nende senine mälestusväärseim kohtumine toimus 1982. aastal Hispaanias toimunud MM-i pronksimängus, mille Poola võitis 3:2.

Eeldatavad algkoosseisud:

Prantsusmaa: Lloris; Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez; Tchouameni, Rabiot; Dembele, Griezmann, Mbappe; Giroud.

Poola: Szczesny; Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski; Frankowski, Bielik, Krychowiak, Zielinski; Lewandowski, Milik.

Selle paari võitja kohtub veerandfinaalis Inglismaa või Senegaliga, kelle vaheline kohtumine toimub täna 21:00.