Brasiilia - Kamerun 0:1

Enne mängu oleks Brasiilia olnud tänavu ainuke võistkond, kellel oli võimalus puhaste paberite ja kolme võiduga edasi minna. Kuna neil oli edasipääs tagatud, tehti ka üheksa vahetust algkoosseisus ja mindi üsna pingevabalt peale. Lõpuks vormistas Kamerun järjekordse suurüllatuse. Selles mõttes on tänavune turniir küll üllatusi pakkunud. Brasiilia ja Portugal reedel, Hispaania ja Prantsusmaa – need riigid, kes tegid kolmandas kohtumises palju vahetusi ja, kellel oli edasipääs põhimõtteliselt tagatud, ei suutnud võitu võtta. Saab olema huvitav, milliseid otsuseid teevad nende koondiste peatreenerid järgmistes kohtumistes ja, kas viimane alagrupimäng mõjutas kuidagi ka nende meeskondade enesekindlust või üksteise mõistmist.

Kohtumine algas päris jõuliselt, kui juba seitsmendaks minutiks olid mõlemad meeskonnad saanud kollase kaardi. Nagu oli arvata, oli palliga domineerivam pool Brasiilia. Äärtel said täna võimaluse Martinelli ja Antony ning nad proovisid oma individuaalsetele oskustele tuginedes päris palju teravust luua. Martinellil tekkis hea võimalus14. minutil, kui Kameruni väravavaht Epassy tegi hea tõrje. Poolaja lõpus läks suuremaks paugutamiseks ja hoopis parem variant tekkis kontrarünnakust Kamerunil, kui Mbeumo pealöögile tegi suurepärase tõrje Ederson. Kui tagantjärgi võtta, siis mõlema poolaja lõpus oli parim võimalus Kamerunil ja lõpuks tuli pealöögist ka võiduvärav. Kui esimestes mängudes ei pidanud Brasiilia väravas seisnud Alisson peaaegu üldse tõrjeid tegema, siis sel korral pidi Ederson mitu korda mängu sekkuma. Tema käe ja jalaga mängu avamine oli vastavalt tema teada tuntud klassile muljetavaldav.

Teisel poolajal alustas Kamerun küll aktiivsemalt, aga 10-15 minutiga sai Brasiilia hea surve peale ja võttis uuesti initsiatiivi. Suurepärane tõrje tuli jälle Epassylt, kes võttis taas Martinelli löögi ära. Minut hiljem tegi Militao löögi, mida Epassy hästi jalgade vahelt ei näinud ja pudistas veidi. Pall oli peaaegu nurka minemas, aga ta suutis selle üle otsajoone lükata. Mis Brasiiliale võib muret tekitada, on vasakkaitsja Alex Tellese vigastus. Teatavasti on põhiline vasakkaitsja Alex Sandro samuti vigastatud ja tekib küsimus, kes seal nüüd mängima hakkab. Marquinhos tuli täna Tellese asemel ja andis rünnakule päris palju juurde. Eks näis, kuidas edasi minnakse.

Mängu lõpp läks jälle tuliseks. Ühest vasturünnakust, mille puhul võib öelda, et turniiri tsenderdus, löödi ära. Ngom Mbekeli antud palli suunas Aboubakar vastuliikumisel väga õigesti väravasse. Ilus värav ja Aboubakar sai demonstreerida oma six packi. Teine kollane kaart talle küll selle eest tuli, aga teisalt oli esimene kaart teenitud olukorras, kus ta jõudis väga kiiresti kaitsesse tagasi ja võttis vajalikul hetkel maha Martinelli. Ei saa tõenäoliselt pahaks panna, kui sa lööd üleminutitel Brasiilia vastu võiduvärava. Kokkuvõttes on Kamerunist kahju, sest nad näitasid, et neil on väga huvitav ja tugev võistkond. Nad jõudsid füüsiliselt õigel ajal pressingut teha. Lisaks Aboubakarile võib kiita noort mängumeest Woohi ja Napoli mängija Anguissa näitas samuti oma klassi. Vasakkaitsja Tolo hoidis Brasiilia mängijaid kontrolli all ja muidugi väravavaht Epassy tegi hea mängu. Brasiilia võitmiseks peabki sul väga palju õnnestumisi olema. Mitmed mängijad tegid häid sooritusi ning võitlesid sümpaatselt. Kahju, et Kamerun sellise mängu järel väljas on.

Brasiilia peatreeneril Titel kindlasti järgmistel päevadel kerge ei ole, sest meeskond saab palju kriitikat. Brasiilias arvab kindlasti iga fänn, et on riigi parim jalgpallispetsialist ja avaldab arvamust, mis oli valesti mängijate valiku ja taktikaga. Mõlemad vasakkaitsjad on samuti vigastatud, nii et küsimärke on. Brasiilia ei ole seni olnud ka väga resultatiivne. Võimalusi on loodud, aga päris hästi ei ole nende samba veel toiminud.

Teades Lõuna-Korea ja näiteks Jaapani koondisi, kes on hirmsad töömesilased ja distsiplineeritud, siis Brasiilial kindlasti kerge olema ei saa. Hispaaniagi, kes mängib Euroopas kõige rohkem Brasiiliaga sarnanevat kiiret söödumängu ja kombineerivat jalgpalli, oli Jaapani blokiga väga hädas. Pall käis küll ümber jaapanlaste, aga teravusi oli väga raske tekitada. Selles osas kindlasti Brasiilial kerge jalutuskäik ei tule.