Eesti-Läti liiga järjestikku viies võit teeniti Liepajas skooriga 84:65 ning kõikide sarjade peale on nüüd kirjas kaheksa järjestikust võitu. Patrik Saal oli tänase mängu parim 14 punkti ja üheksa lauapalliga.

Liepajas mõnesajapealise publiku ees peetud kohtumise avapoolaeg püsis tasavägine ja edu käis käest kätte. Avaveerandi võitis Liepaja 17:14, ent poolajaks juhtis Tartu 38:36.

Kolmandal veerandil said aga üheksakesi mänginud tartlased oma mootori korralikult jooksma ja kaitse pidama ning vahe suurenes jõudsalt. Tartu võitis kolmanda veerandi 25:9 ja juhtis enne viimast neljandikku 63:45. Oma nädalase Euroopa ringreisi lõpetasid tartlased võrdse neljanda veerandajaga, aga see tähendas kokkuvõttes Liepaja üle kindlat 84:65 võitu.

Patrik Saal sai ligi 18 mänguminutiga kirja 14 punkti ja üheksa lauapalli. Leemet Böckler lisas 13 punkti ja kuus lauapalli, Brandon Johnson viskas 12 punkti. Tomaš Pavelka saagiks jäi 11 punkti ja kaheksa lauapalli, Andrii Voinalovych lisas 11 ja Robin Kivi 10 punkti. Tartul ei teinud haiguse tõttu kaasa Hendrik Eelmäe.

Liepaja parimad olid Renars Birkans 19 punkti ja seitsme korvisööduga ning Ricards Vanags 17 punkti ja seitsme lauapalliga. Karlis Silins kogus 10 punkti ja kuus lauapalli.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul tehti taas korralik meeskondlik esitus. „Algus oli tasavägine, aga saime kolmandal veerandajal hea surve peale ja suutsime korvi kaitsta. Võitsime lauavõitluse ja otsisime kannatlikult oma viskekohti. Meeskond tegi hea pingutuse ja tasuks väärt võõrsil võit,“ sõnas Mazurs. „Kogu see nädalane reis on meile andnud hea kogemuse ja meeskonnatunnetuse. Saime üksteist paremini tundma õppida ja poisid seisid üksteise eest väljas.“

Tartu Ülikoolil on Eesti-Läti liiga tabelis kirjas üheksa võitu ja kolm kaotust ja sellega jagatakse tabeli teist-kolmandat kohta Riia VEFiga. Liepaja on nelja võidu ja kaheksa kaotusega 11. kohal.

Pikka puhkust Tartu mängijad siiski ei saa, sest juba kolmapäeval, 7. detsembril sõidetakse taas Pärnusse, et äsja karikasarjas välja lülitatud Pärnu Sadamaga kohtuda ka Eesti-Läti liiga raames. Taas kodus mängivad tartlased reedel, 13. detsembril kui külla tuleb Rapla meeskond.