Uruguay - Ghana 2:0

Suures pildis mõõdus mäng täielikult Uruguay kontrolli all, nad suutsid Ghana mehed hoida oma väravast eemal ja nende poolt ei olnud üldse ohtu. Uruguay poolt igatahes terviklikult hea mäng.

Veidi jääb minu jaoks varjutama kaks penalti otsust, mis uruguailastele andmata jäid või olid vähemalt penalti lõhnalised ja see, kas nad lõpuks ka olid, on raske öelda. Aga see oli kindlasti koht, mis seda kohtumist natuke varjutas.

Ja tegelikult oli Uruguay jaoks seni kõik hästi, kuni Lõuna-Korea Portugali vastu värava ära lõi ja 2:1 juhtima asus. See muutis uruguailaste missiooni palju keerulisemaks ja sealt nad enam viimaste minutitega piisavalt suurt ohtu ei suutnudki luua.

Samas on selles mängus Uruguayle raske midagi ette heita, küll aga saab ette heita kahte varasemat mängu, kus ei tehtud piisavalt head tulemust. Seetõttu jäi kõik viimasesse mängu ja mõne värava peale.

Ghana jäi selles mängus minu jaoks väga kahvatuks ja seda just rünnakul. Nii ei suutnud nad pea üldse teravust tekitada ja Uruguayd ohustada. Ja tegelikult, kui vaadata ghanalaste eelmist mängu Lõuna-Koreaga, siis seal ka nende rünnak kõige veenvam ei olnud. Ma ei ütleks küll, et nad oleks kuidagi edasipääsu väärinud. Nende kasuks määratud penalti oli ka natukene kerge, aga tulemus vist õiglane.

Kokkuvõttes said alagrupist edasi õiged tiimid. Portugal vääris edasipääsu selgelt oma klassiga ning Lõuna-Korea oma südika mängu ja esitusega oli ka sellisel tasemel. Uruguay esimese kahe mänguga oli paraku ise lahja ja Ghanal jäi puudu võistkondlikust mänguklassist.

Portugali ja Lõuna-Korea võimaluste kohta edaspidi ka edukas olla on keeruline midagi öelda. Kuna vastased tulevad raskest Brasiilia alagrupist, siis tuleb neil hästi mängida ja väljakutse on suur. Samas on Portugalil Cristiano Ronaldo ja Lõuna-Koreal Heung-min Son. Play-offis sellised mehed tihtipeale otsustavad ja neid ei saa maha kanda.