Suusatajad võtavad Lillehammeris mõõtu sprindis ja ühisstardiga sõidus, ent programmi avas reedel naiste 10 km eraldistardist sõit. Esikoha jagasid omavahel ameeriklanna Jessie Diggins ja sakslanna Katharina Hennig. 8,2 km vaheajapunktis oli sekundiga peal Henning, aga vägeva lõpuga tõusis 31-aastane Diggins temast mööda ja võttis karjääri 13. MK-etapi võidu. Lõpuks lahutas kaht naist 3,8 sekundit.

Skandinaavia teravamad õrnemast soost suusatajad võitlesid kolmanda koha peale, sealjuures järgmised kolm naist mahtusid vaid poole sekundi sisse. Kodupubliku rõõmuks oli kolmas norralanna Heidi Weng (+15,4), kes edestas rootslannat Ebba Anderssoni (+15,5) ja oma koondisekaaslast Anne Kjersti Kalvaad (+15,9). Ka järgmised viis kohta kuulusid Norra, Saksamaa või Rootsi suusatajatele, järgmine muu maailma parim oli 11. koha saanud lätlanna Patricija Eiduka.

Kahjuks meie sportlasi lõunanaabritega sarnane edu ei saatnud. 21-aastane Keidy Kaasiku oli 43. (+2.31,1) ja tema kaksikõde Kaidy 49. (+3.06,1).