Ameerika jalgpalliliiga NFL-i populaarseima klubi Dallas Cowboysi omanik Jerry Jones on sattunud omalaadsesse rassismiskandaali. Nimelt avaldas ajaleht Washington Post hiljuti foto, kus valgete meeste jõuk takistab mustade õpilastel siseneda Arkansase North Little Rocki keskkooli. Ning pildi peal on tagareas ka Jones.

Mis teeb asja kummaliseks, on tõik, et asi juhtus 1957. aastal, Jones oli toona 14-aastane ning on varemgi öelnud, et ta oli seal kohal. Sellest hoolimata leiavad aga mitmed sportlased ja fännid, et 80-aastase mehe peaks liistule tõmbama. Teema tõmbas üles ka NBA äss LeBron James.

37-aastane korvpallur oli sel nädalal peale matši ajakirjanike ees ning pani neile puid alla. „Mul on teile enne lahkumist üks küsimus. Siia teel olles mõtlesin, miks ma pole teilt Jerry Jonesi foto kohta küsimust saanud. Kui oli Kyrie Irvingu skandaal, siis see oli küll teema,“ alustas ta.

Irving ja James mängisid eelmise kümnendi alguses pikalt koos Cleveland Cavaliersis. Tänaseks päevaks on Irving Brooklyn Netsi palgal ning ta säutsus lingi antisemiitlikule filmile ja keeldus hiljem vabandamast. Jamesilt uuriti toona, miks nii vähesed mängijad olid antud teemal nõus rääkima.

„Mul on musta mehe ja musta sportlasena tunne, et kui me teeme midagi valesti või meiega ei nõustuta, siis on see teema igas ajalehes ja uudises. Siis võetakse need teemad üles. Mulle tundub, et Jerry Jonesi foto jutt vaikiti maha. Jah, ma tean, et see oli aastaid ja aastaid tagasi ning me kõik teeme vigu. Kuid asi maeti maha ja öeldi: okei, liigume edasi. Ma olen pettunud, et ma ei saanud sellel teemal teilt küsimusi,“ lausus ta.