Horvaatia - Belgia 0:0

Mängus Horvaatia vastu oli Belgia poolt teine poolaeg kogu selle turniiri parim, aga siiski mitte piisav, et alagrupist edasi saada. Kokkuvõttes oli nende mäng minu jaoks seekord ikkagi pettumus.

Esimesel poolajal oli Belgia tegutsemine arusaamatu, sest ei olnud näha, kuidas nad tahtsid vastase värava lahti muukida ja skoori teha. Lihtsalt liigutati palli, ei olnud meeste jooksmist liini taha ja liinide vahele ning kui mängiti, siis mängiti kohe sealt jälle välja ja meeskonnana ei progresseerutud.

Teisel poolajal muutis Lukaku sissetulek mängu ja asi läks belglaste poolt vähe sirgjoonelisemaks. Suudeti mängida liinide vahele ja loodi ka suurel arvul momente, mida härrasmehed ei suutnud kuidagi ära lüüa.

Horvaatial oli vaja viiki, mängiti targalt ja oma liinid hoiti enam-vähem koos. Neil säilis kompaktsus ja meeskondlik tegevus oli väga korralik, mille vastu belglased ei suutnud käike leida.

Teisel poolajal Horvaatia 15 minutit mängu ka domineeris, kuid väravat ei löönud ja siis muutus mäng väga lahtiseks, kus kulgeti värava alt värava alla. Aga ikkagi suutis Horvaatia püsida ja kuigi vahepeal oli raske, tegid nad selle, mida vaja lõpuks ikkagi ära. Teise poolaja viimasel pooltunnil andsid nad Belgiale siiski lubamatult palju võimalusi.

Alagrupi kokkuvõtteks oli Belgia täielik pettumus ja kahju Kevin De Bruyne`ist, kes on üks maailma parimaid mängijaid. Maroko näitas väga head meeskondlikku tegutsemist, koostöö mängijate vahel toimis ja nad said teenitult edasi. Kanada tegi esimese mängu hästi, aga klassivahe oli ikkagi sees ja siin ei ole midagi öelda.

Horvaatia võimalused turniiri edukalt jätkata on head, sest neil on võimalused ja oskused ükskõik kellega maailmas edukalt mängida. Neil on väga distsiplineeritud ja mobiilne meeskond suurepärase keskväljaga.

Need mehed on väljakul ikka väga lux. Kas Horvaatial õnnestub ka eelmise MM-i hõbedat korrata, ei oska öelda, sest ma ei ole nende suur poolehoidja, kuid nad on ikkagi muljetavaldavalt mänginud.