Raskes seisus olid enne tänast sakslased, kes kaotasid avavoorus 1:2 Jaapanile ja tegid teises voorus 1:1 viigi Hispaaniaga. See tähendas, et neljakordsetel maailmameistritel oli tabelis vaid üks punkt ja edasipääsuks oleks kindlasti vaja olnud võitu + soodsat tulemust Jaapani - Hispaania mängust.

Võidupunkte jahtinud sakslased alustasid Costa Rica vastu hea pressiga ja Serge Gnabry viis Saksamaa kümnendal minutil 1:0 ette. Esialgse surve tõttu tundus, et kohe avavaatusel võib hakata väravaid sadama, aga vastupidiselt ootustele lõppes esimene poolaeg sakslaste minimaalsel 1:0 eduseisul.

Teise poolaja alguses hakkas aga kohe juhtuma, kui Yeltsin Tejeda tõi Costa Rica poolt 58. minutil tabloole seisu 1:1. 70. minutil muutus mänguseis taas, kui Costa Rica asus omakorda 2:1 juhtima, kuid eduseisu saadi nautida vaid loetud minutid, sest 73. minutil tegi Kai Havertz skooriks 2:2. Sakslased pusisid ja ponnistasid nind lõid veel kaks tabamust (väravate autoriteks Kai Havertz ja Nicklas Füllkrug), aga edasipääsemise saatus polnud enam nende kätes, sest alagrupi teises kohtumises oli Jaapan samal ajal 2:1 võitmas Hispaaniat ning see tähendas, et alagrupi liidrina pääses edasi Jaapan ning teise kohaga hispaanlased. Saksamaa jaoks oli tänavune MM lõppenud.

Costa Rica - Saksamaa mängu kokkuvõte numbrites:

Costa Rica - Saksamaa

Paralleelne kohtumine kulges samuti põnevalt, kuigi esimese poolaja järel tundus Hispaania ülemvõim vääramatu: kindlalt palli vallanud hispaanlased asusid 11. minutil Alvaro Morata tabamusest juhtima. Teine poolaeg algas aga hispaanlastele külma dušina: poolajapausil vahetusest sekkunud Ritsu Doan viis Jaapani 48. minutil 1:0 ette ja vaid kolm minutit hiljem viis Ao Tanaka jaapanlased 2:1 juhtima. Hispaania jahtis, mis ta jahtis oma teist väravat, aga seda ei sündinud ja nii kirjutas võidu tabelisse Jaapan.

Jaapan - Hispaania

E-alagrupi lõppseis:

1. Jaapan, 6 punkti (väravatevahe 4:3)

2. Hispaania, 4 punkti (väravatevahe 9:3)

3. Saksamaa, 4 punkti (väravatevahe 6:5)

4. Costa Rica (väravatevahe 3:11)

Kaheksandikfinaalide tabel senimaani:

MMi seis

Kui blogi kohe ei avane, palume oodata, kuni ilmub live blogi asemele nupp „Laadi uuesti“ ja seda vajutada.