Kohtumine Argentina ja Poola vahel algas kohe tuliselt. Valitsevad Copa America meistrid olid domineerivam pool kohe avaminutitest ning juba 11. minutil oli Lionel Messil suurepärane võimalus nad juhtima viia, kuid Poola väravavaht Szczesny tegi suurepärase tõrje. Järgnes Argentina suur surve, kuid poolakate puurivaht tõrjus kõik värava poole tehtud löögid. Avapoolaja lõpus avanes argentiinlastel imeline võimalus juhtima minna, kui 39. minutil määrati neile Szczesny olematust puutest penalti. Taaskordselt kerkis koondise sangariks Poola puurilukk, kes tõrjus vasakust nurgast Messi sooritatud 11 meetri karistuslöögi. Rohkem lõuna-ameeriklased nende väravat ei ohustanud ning 0:0 seisuga avapoolaeg ka lõppes.

Argentina tuli riietusruumist välja suure hooga ning see kandis kohe ka vilja. 46. minutil andis Nahuel Molina terava söödu karistusalasse ning sellel sai jala vahele Alexis Mac Allister, kes küll ei tabanud nahkkera ideaalselt, aga piisavalt, et Argentina 1:0 ette viia. Teist väravat polnud vaja kaua oodata – 67. minutil jõudis õnnega pooleks pall karistusala joonel olnud Julian Alvarezile, kes lõi külma kõhuga palli vasakusse ristnurk. Rohkem Argentina lüüa ei suutnud ning 2:0 võidu ja grupi esikohaga liiguti kaheksandikfinaali, kus neid ootab Austraalia.

Samaaegselt Lusaili staadionil toimunud kohtumises kohtusid Mehhiko ja Saudi Araabia. Esimene poolaeg kulges mehhiklaste taktikepi all ning juba 3. minutil oli neil imeline võimalus juhtima minna, kui Alexis Vega purjetas läbi kaitseliini trahvikasti ning lõi palli otse väravavahile sülle. Mehhiko jätkas Saudi Araabia kaitseliini survestamist, kuid avapoolajal nende väravat lahti muukida ei suudetud.

Teisel poolajal tuli Kesk-Ameerika suurjõud mängule uue hingamisega ja see kandis ka vilja. 47. minutil läks nurgalöögi järel Mehhiko Henry Martini värava toel 1:0 juhtima. Kõigest neli minutit hiljem sündis üks selle turniiri ilusaimaid väravaid, kui Luis Chavez toimetas karistuslöögi 30 meetri pealt ristnurka. Mehhiko lootus edasipääsuks oli taas elus, kuid nad pidid lööma veel vähemalt ühe värava, või lootma et Argentina lööb Poolale ühe. Seda ei juhtund ning mängu viiendal üleminutil lõi hoopis Saudi-Araabia ühe tagasi, kustutades sellega mehhiklaste edasipääsulootused. Mehhiko 2:1 võiduga kohtumine ka lõppes ning alagrupi teise koha omanikuna läks edasi Poola koondis.

Kaheksandikfinaalis läheb Argentiina kokku D-alagrupi teise koha omaniku Austraaliaga ning Poolat ootab ees kohtumine valitseva maailmameistri Prantsusmaaga.

C-alagrupi lõppseis: 1. Argentina (6p), 2. Poola (4p), 3. Mehhiko (4p), 4. Saudi Araabia (3p)

Kui blogi ei avane, palume oodata, kuni ilmub live blogi asemel nupp „Laadi uuesti“

Otseblogi saab jälgida siit:

Enne mängu:

Viimase vooru eel oleme seisus kus edasipääsu lootus on kõigil neljal rahvuskoondisel. Alagruppi juhib Poola, kuid väga hea võimalus on kaheksandikfinaali pääseda ka viimasel kohal oleval Mehhikol. Vaatame lähemalt, millised on kõigi nelja koondise võimalused edasipääsuks.

Alustuseks C-alagrupi tabeliseis: 1. Poola (4p), 2. Argentiina (3p), 3. Saudi Araabia (3p), 4. Mehhiko (1p).

Kui koondised lõpetavad kolmanda mänguvooru järel võrdsetel punktidel vaadatakse esmalt väravate vahet. Poolal on see +2, Argentiinal +1, Saudi Araabial -1 ja Mehhikol -2. Kui ka see on võrdne vaadatakse üldist löödud väravate arvu (Poola 2, Argentiina 3, Saudi Araabia 2, Mehhiko 0). Viimasena vaadatakse omavahelisi mänge.

Poola tuleb viimasele voorule vastu alagrupi liidrina. Kui nad peaksid täna Argentiinat võitma või viiki mängima saavad nad kindlasti edasi. Kaotuse võivad nad edasi pääseda vaid juhul, kui Saudi Araabia ja Mehhiko mängivad viiki ja nende kaotus pole suurem kui kahe väravaline või kui Mehhiko võidab Saudi Araabiat ning nad jäävad võrreldes mehhiklastega väravate vahega plussi.

Argentiina tuleb kolmandale voorule vastu grupi teisel kohal. Nad pääsevad kaheksandikfinaali ning võidavad alagrupi, kui suudavad alistada Poola. Samamoodi on nad igasuguse kaotuse korral Poolale konkurentsist väljas. Viigi korral oleneb nende edasine saatus teise mängu tulemusest.

1) Kui Argentiina viigistab ning ka teine matš lõppeb viigiga, pääsevad alagrupist teisena edasi lõuna-ameeriklased.

2) Kui Argentiina viigistab ja teises mängus võidab Saudi-Araabia on nad konkurentsist väljas.

3)Kui Argentiina viigistab ja teises mängus võidab Mehhiko, saavad nad edasi vaid juhul kui Mehhiko ei võida rohkem, kui nelja väravaga.

Saudi Araabia pääseb C-alagrupist edasi, kui nad tänase mängu Mehhiko vastu võidavad. Juhul kui Saudi Araabia kaotab langevad nad turniirilt välja. Viigi korral sõltub nende saatus teise mängu tulemusest.

1) Kui Saudi Araabia viigistab ja teine kohtumine lõppeb viigis, siis pääsevad alagrupist edasi Poola ja Argentiina

2) Kui Saudi Araabia viigistab ja teise samaaegselt toimuva mängu võidab Poola, siis pääsevad nad edasi vaid juhul, kui Poola võidab Argentiinat vähemalt kolme väravaga.

3) Kui Saudi Araabia viigistab ja võidab ka Argentiina, peavad nad edasipääsuks lootma argentiinlaste vähemalt neljaväravalisele võidule.

Mehhiko on alagrupi viimase vooru eel viimasel kohal ning neid rahuldab täna ainult võit. Kui Argentiina võidab või mängib Poolaga viiki, peavad nad edasipääsuks kohtumise Saudi Araabia vastu võitma vähemalt nelja väravaga, kuid võib piisata ka väiksemast võidust. Kui võidab Poola on Mehhiko võidu korral igal juhul edasi. Mehhiko viigi või kaotuse korral on nende jaoks turniir lõppenud.

Rahvuskoondised, kes sellest alagrupis edasi pääsevad, saavad endale 1/8 finaali vastase D- alagrupist, kus Mängivad Prantusmaa, Austraalia, Taani ja Tuneesia. C-alagrupi võitja kohtub kaheksandikfinaalis D-alagrupi teise koha meeskonnaga ning C-alagrupis teise koha saanud koondis kohtub omakorda D-alagrupi võitjaga.

Need olid kõigest matemaatilised oletused. Kuidas kõik tegelikkuses lahti rullub selgub täna 21:00.