Kui otsustada Ott Järvela jalkasahvri sisu järgi tema toidusahvri olemust, siis... Seal peitub kindlasti kodukootud hoidiseid, mis säilivad kaua, ja hulgaliselt väärt kraami kõikjalt maailmast: nii Ladina-Ameerikast, Kariibi mere saartelt, mitmest Euroopa riigist ja isegi Roheliselt Mandrilt... Ainult et enamikku üleilmset kraami on täiendatud omamaisega – lisatud on kasvõi näputäis koduaias kasvatatud mädarõigast või koduköögis valmistatud kanget sinepit, et oleks vürtsisem ja maalähedasem. Kindel on aga see, et Järvela sahvrit naudivad nii need, kes eelistavad Michelini tärniga restorane, kui ka lihtsa toidu pooldajad.

Ühesõnaga, jalgpalliguru Järvela – kuidas sa teistviisi nimetad sellest mängust läbi imbunud inimest? – on võtnud 29 sündmust ja vorminud neist esseed. Kusjuures mingit loogikat selles sündmuste valikus ei ole – ühte oleks pandud justkui köögiviljadest Toome salat ja puuviljakompott. Kuid erinevalt säärasest ebaloomulikust kulinaarsest segust on kirjanduslik gemüüse hõrk.