Viimase vooru mäng Taani ja Austraalia vahel algas taanlaste suure survega ning juba 14. minutil oldi lähedal avaväravale. Austraallaste lohaka kaitse kasutas ära Mathias Jensen, kes pääses karistusala paremast äärest vabalt pealelöögile, kuid tema ürituse tõrjus Austraalia väravavaht Matthew Ryan. Teine hea võimalus avapoolajal avanes skandinaavlastel kõigest viis minutit hiljem, kui Joakim Mæhle teravuse järel oli Austraalia trahvikastis suur segadus, mille suutis likvideerida taas Ryan. 0:0 tulemusega ka avapoolaeg lõppes.

Teine poolaeg kulges samamoodi nagu esimene – taanlaste taktikepi all. Kõik muutus 60. minutil, kui Matthew Leckiele toimetati kaitseliinide vahelt imeline sööt ja tema toimetas palli omakorda Michael Schmeicheli väravapostide vahele. Järgnes taanlaste surve, mis minut minuti haaval aina kasvas, kuid austraallaste väravavõrku ei suudetudki lahti muukida ning kohtumine lõppes Austraalia 1:0 võidu ja edasipääsuga.

Teises samal ajal peetud kohtumises võtsid omavahel mõõtu juba edasipääsu kindlustanud Prantsusmaa ja Tuneesia. Teise koosseisuga mänginud prantslased olid kohe avaminutitest suures hädas, sest 8. minutil pääses karistuslöögi järel peaga löögile Nader Ghadri, kelle tabamus siiski suluseisust tühistati. Mõlemal poolel avanes avapoolajal veel võimalusi juhtima minna, kuid poolajale mindi siiski 0:0 viigiseisus.

Teisel poolajal tuli taas isukamalt peale Tuneesia, kes vajas võitu, et säilitada edasipääsu lootus. Nende surve kandis ka vilja, kui 58. minutil pääses väravavahiga silmitsi Wahbi Khazri, kes ei jätnud võimalust realiseerimata. Tuneesia 1:0 eduseisuga jätkunud kohtumises tõid prantslased mängu ka oma põhikoosseisu mängijaid, kuid sellest seisust enam välja ei tuldud. Tuneesia 1:0 võit oli tõsiasi, kuid ei viinud neid siiski alagrupist edasi.

D-alagrupi lõplik tabeliseis: Prantsusmaa (6 p), Austraalia (6 p), Tuneesia (4 p), Taani (1 p).

Otseblogi saab jälgida siit:

Kui blogi kohe ei avane, palume oodata, kuni ilmub live-blogi asemel nupp „Laadi uuesti“

Enne mängu:

Oleme jõudnud kolmandasse mänguvooru seisus, kus Prantsusmaa on edasipääsu kindlustanud ning kolm ülejäänud rahvusmeeskonda hakkavad heitlema grupi teise koha pärast. Vaatame lähemalt, millised edasipääsu võimalused on kõigil kolmel koondisel.

Alustuseks tabeliseis enne viimast mänguvooru: 1. Prantsusmaa (6 p), 2. Austraalia (3 p), 3. Taani (1 p), 4. Tuneesia (1 p).

Kui koondised lõpetavad kolmanda mänguvooru järel võrdsetel punktidel, vaadatakse esmalt väravate vahet. Prantsusmaal on see +4, Austraalial -2, Taanil -1 ja Tuneesial samuti -1. Kui ka see on võrdne, vaadatakse üldist löödud väravate arvu (Prantsusmaa 6, Austraalia 2, Taani 1 ja Tuneesia 0). Viimasena vaadatakse omavahelisi mänge.

Prantsusmaa on enne viimast vooru endale edasipääsu kindlustanud, nii et neil ei ole tänases mängus midagi kaalul. Austraalia võib neilt grupi võidu ära napsata vaid juhul, kui nad võidavad suurelt Taanit ning ka Prantsusmaa peab Tuneesiale selleks kaotama.

Austraalial on edasipääsuks kõik nende endi kätes. Võidu korral on nad pääsu kaheksandikfinaali kindlustanud. Juhul, kui nad Taaniga viigistavad, peavad nad lootma, et Tuneesia ei võida Prantsusmaad. Kui nii juhtuks oleks neil võrdselt neli punkti ning parema värava vahe tõttu läheksid edasi aafriklased.

Taanit rahuldab tänases mängu ainult võit ja ka sellest ei pruugi piisata juhul kui Tuneesia suudab Prantsusmaa alistada. Kui võidavad nii Taani kui ka Tuneesia, läheb edasi see rahvuskoondis, kes võidab oma mängu suuremalt, sest väravate vahe on neil mõlemal enne viimast mänguvooru sama.

Tuneesia edasipääs viimase vooru eel on kõige kaheldavam võimalus selles alagrupis. Esiteks tuleb võita Prantsusmaad võimalikult suurelt. Ka sellest ei pruugi piisata, kui samal ajal alistab Austraalia Taani. Nende ainuke lootus on, et teine samal ajal toimuv mäng jääb viiki või võidab Taani. Ka selle stsenaariumi korral tuleb ühte või teist koondist väravate vahega edestada.

Rahvuskoondised, kes sellest alagrupis edasi pääsevad, saavad endale 1/8-finaali vastase C-alagrupist, kus edasipääsu eest heitlevad veel kõik neli rahvusmeeskonda (Argentina, Poola, Mehhiko, Saudi Araabia). D-alagrupi võitja kohtub 1/8-finaalis C-alagrupi teise koha meeskonnaga ning D-alagrupis teise koha saanud koondis kohtub omakorda C-alagrupi võitjaga.

Need olid vaid matemaatilised oletused. Kuidas sündmused tegelikult arenevad, saame näha täna kell 17.