Inglismaa – Wales 3 : 0

Kui mängu algust vaadata, siis mõlema meeskonna kodutöö oli hästi ära tehtud. Inglaste eeldatav tugevus oli Walesi jaoks selge ja nad olid sellele lähenenud meeletu kaitsetööga. Inglased olid arvestanud, et see võib juhtuda, ja mängu algfaasis oli näha päris palju äärevahetusi pikkade diagonaalide abil. See ei olnud juhus, vaid hea kodutöö. Samal ajal oli selleks valmis ka Wales, kes suutis paljud käigud kinni panna. Inglismaal oli vaja toime tulla Walesi kompaktsuse ja agressiivsusega. Pigem taheti neist mööda minna, mitte nendega võidelda. Esimene poolaeg oligi veidi kompav ja plaan vs. plaan. Suurt pilti vaadates võib öelda, et Walesi plaan toimis mõnevõrra paremini, sest avapoolaeg oli viigis ja asi kontrolli all, välja arvatud üks läbisööt, mis ei realiseerunud küll väravaks, aga mille puhul mängiti Walesi kaitseblokk üle.

Teisel poolajal katsetasid inglased, kas Walesi kompaktsuses on ka mingi gramm ruumi, ja saadi aru, et nende kvaliteet võimaldab sellest kompaktsusest läbi minna. Kui Phil Fodenist on omajagu meedias juttu olnud ja arutletud, et ta võiks justkui rohkem mängida, siis just tema triblingust sündis karistuslöök, millest sündis avavärav. Inglased viskasid sellega Walesile kinda, mida eeldatavalt tugevam tavaliselt teeb, kui üritab mingil hetkel 1 vs. 1 olukorras jooksu panna. Esimene märk, et inglased olid poolajal midagi üle rääkinud, oligi see, et nad ei otsinud esmajoones vabasse vette minekut, vaid hakkasid rohkem üks ühele ette võtma. Tegelikult oligi möödunud kaks otsustavat minutit, kui tuli esimene värav ja siis kohe teine otsa. Otsustava ja hea pressingu tulemuseks oli 2 : 0 eduseis. Sealt edasi võis pigem näha seda, mida Wales on ka enne siin MM-il näidanud – head võistkonnasisest kommunikatsiooni oli vähe ning liinide vahele ja sisse tekkis palju ruumi. Inglased said järjest rohkem oma kvaliteeti näidata ja üsna pea oligi seis 3 : 0.

Ühe tähelepanekuna MM-i osas tooksin välja ka selle, et murdepunkt tundub olevat tunni aja märgi peal. Täna tundus ka, et kuskil kolmandast väravast või 60. minuti kandis hakkas tempo vaikselt aeglustuma. Lõpus küll prooviti, aga mingit olulist muutust toovat tegevust enam näha ei saanud.

Inglismaa trump järgmistes ringides võiks kindlasti olla see, et neil on pikk pink ja kvaliteeti kogu võistkonna ulatuses. See annab treeneritele ja meeskonnale erinevaid käike, mida turniiri edenedes on kindlasti vaja. Teise asjana tooks välja meeskonna töise atmosfääri. Tundub, et üksteist toetatakse ja ollakse ühise asja eest väljas.