Holland – Ecuador 1:1

Enne mängu eeldasin, et Holland domineerib mängus ja otsib rohkem võimalusi väravaid lüüa. Sisetunne ütles, et Holland võidab kindlasti ja seda vähemalt skooriga 2:0 või 3:0.

Esimest pooltundi kontrollis Hollandi koondis, mille jooksul lõid ka esimese värava. Peale 25 minutit hakkas Ecuador leidma Hollandi nõrkusi ja seda eelkõige parema ääre kaudu. See aitas neid mängu tagasi tulla ja tekitada ründevõimalusi, mis omakorda andis Ecuadori mängule uue hingmaise ja enesekindluse. Vastasseis muutus tasavägisemaks ja väga võitluslikuks. Ecuador sai poolaja lõpus värava, mis kahjuks ei lugenud, aga see andis neile enesekindlust veelgi juurde. Teise poolaja algust alustas Ecuador teravalt ja survestavalt, mis viis neid kiire viigiväravani. Ecuadori koondis näitas väga ründavat jalgpalli, survestas kõrge pressiga kaitsjaid ja keskvälja mängijad ning tekitas sellega Hollandi väravale korralikku ohtu. Kui Holland oleks suutnud kiirete pikemate söötudega läbida keskvälja ja mitte jääda toppama, oleks saanud nad ka rohkem Ecuadori trahvikastini.

Minu jaoks oli üllatav, et Memphis Depay ja Matthijs De Ligt ei alustanud. Üllatav oli ka see et, Holland mängis väga rahulikult peale 1:0 väravat, kuigi oleks pidanud edasi suruma ja üritama hoida intsiatiivi.

Holland mängis väga klassikalist jalgpalli, hoides palli ning üritades leida vaba ruumi. Ecuador mäng oli seevastu loominguline ja ründavam. Neil olid kiired mängijad, kes võtsid hollandlasi üks ühele ette ja tekitasid tänu sellele edukaid võimalusi.

Kuigi Hollandi koondis sai kiire värava, siis Ecuador suutis mängu tagasi tulla. Ecuador võitles ning näitas head jalgpalli. Kokkuvõttes arvan, et vaatamata tasavägisele mängule väärinuks Ecuador rohkem võitu. Paistis, et neil ei olnud täna lihtsalt õnne.

Finaalturniirilt ootan väravaterohkeid ja võitluslikke kohtumisi. Suured jalgpalliriigid ei ole domineerivad, sest mängu tase on võrdlustanud ja mängijate tase on tõusnud. See omakorda teeb mängud väga huvitavaks ja resultaadid ei ole nii kergesti ennustatavad. Vaatamata tänasele tulisele lahingule hoian ise pöialt hoopis Argentinale!