Esimese väljaõppe said videokohtuniku (VAR) koolitust alustanud Juri Frischer, Joonas Jaanovits, Jagnar Jakobson, Kevin Kaivoja, Andrei Karhu, Karl Koppel, Kristo Külljastinen, Kristjan-Eric Lääne, Rasmus Maalinn, Grigori Ošomkov, Tanel Üprus ja Marko Liiva.

Lisaks neile läbivad väljaõppe ka 12 tulevast abivideokohtunikku (AVAR): Risto Eelmaa, Aron Härsing, Erkko Liiv, Veiko Mõtsnik, Egerd Pajustik, Jaan Roos, Tauno Rämson, Sander Saga, Lauri Salei, Petteri Schultz, Riivo Stolts ja Thor Vaas.

Spetsiaalselt A. Le Coq Arenale välja ehitatud keskuses käisid tehnikat paigaldamas VOGO süsteemi teenusepakkujad Prantsusmaalt, kes ühtlasi tutvustasid masinate toimimist. Süsteemi hulka kuuluvad Vokkero peakomplektid, videoserverid, videokohtuniku tööks vajalikud kuvarid ja kordustemasin.

Lisaks toimus Olümpia hotellis seminar kõigile kohtunikele, abikohtunikele ja vaatlejatele, kes teenindavad järgmine aasta Premium liiga kohtumisi. Videokohtuniku toimimise põhimõtetest ja protokollist käis rääkimas endine Poola jalgpallikohtunik ja praegune FIFA videokohtunike instruktor Pawel Gil.

„Esimesed kontaktõppe päevad möödusid väga edukalt. Kohtunike silmis oli näha heas mõttes põlemist ja entusiasmi, mis teeb õppimisprotsessi oluliselt sujuvamaks. See on küll alles algus, aga pärast teoreetilist osa ja tööd masinate taga oli juba näha edusamme. Lisaks saime positiivset tagasisidet Pawel Gililt, kes tõi võrreldes Poolas kasutusel oleva süsteemiga välja mitmeid häid aspekte VOGO kohta,“ sõnas Eestis videokohtunike projekti eest vastutav Kristo Tohver.

Kohtunike jaoks jätkub videokohtuniku koolitus iseseisva õppetööga RefPali keskkonnas ning järgmine koolituskogunemine toimub detsembri alguses.