Putini poolt allkirjastatud ukaasis on kirjas, et Välbet tunnustati kahel põhjusel. Esiteks hinnati tema panust spordi arendamise ja edendamise osas ning teiseks kiideti teda isamaalise spordi populariseerimise eest, kirjutab Championat.

Välbe on seni meedias toetanud Venemaa sissetungi Ukrainasse ning samal ajal on ta kritiseerinud rahvusvahelist spordiüldsust, kes ei luba venelasi võistlustulle. Ka sel talvel peavad Venemaa suusasportlased võistlusi kõrvalt vaatama.

Välbe ise soovis hiljuti taaskord kandideerida rahvusvahelise suusaliidu FIS-i juhatusse, kuid kevadel toimunud valimistel ei saanud ta vajalikke hääli kokku.

Venemaa suusasportlased osalesid Pekingi olümpiamängude järel veel 26. ja 27. veebruaril Lahti MK-etapil, kuid seejärel kupatati nad koju. Venemaa alustas sõjalist rünnakut Ukraina vastu 24. veebruaril. Seejärel on venelased pidanud leppima võistlustega kodumaal.

Välbe on Venemaa suusaliitu juhtinud alates 2010. aastast. Selle aja jooksul on venelased olümpiamängudelt võitnud 22 medalit, sealhulgas viis kuldset.