Kohtumise eel ongi väga palju keskendutud poliitikale. USA koondise esmaspäevasel pressikonverentsil uuriti ameeriklaste käest muu hulgas, kuidas neile meeldib elada nii rassistlikus riigis ning kas USA sõjalaevad peaksid ikka seilama Pärsia lahel.

Pinged on seejuures läinud veelgi suuremaks. Esmaspäeval nõudis Iraan USA eemaldamist turniirilt.

Nimelt kasutas USA alaliit sotsiaalmeedia postituses Iraani lippu ilma Islami vabariigi embleemita. Sellega soovisid ameeriklased avaldada toetust Iraanis elavatele naistele, kes võitlevad inimõiguste eest. Sellele aga reageeriti Iraanis teravalt. Kohalik riiklik uudisteagentuur Tasnim nõudis USA eemaldamist MM-ilt, sest nende hinnangul rikuti sellega FIFA harta reegleid.

USA peatreener Gregg Berhalter vabandas mängueelsel pressikonverentsil juhtunu eest, aga lisas, et USA jalgpalliliidu postitus polnud tema ega mängijatega kuidagi seotud. „Meil polnud sellest aimugi. Meie keskendume mängule. Loomulikult oleme mõtetes Iraani rahva ja kogu riigiga.“

USA ja Iraan läksid omavahel vastamisi ka 1998. aasta MM-il. Toona mängiti alagrupiturniiri teises voorus ning Iraan teenis 2 : 1 võidu. Lõpuks jäid mõlemad aga alagruppi pidama. Seitsme punktiga pääsesid toona edasi Saksamaa ja Jugoslaavia.