Rally Estonia on MM-kalendris seni olnud kolmel korral ning Lõuna-Eesti teedel kihutatakse ka tuleval aastal. Ralli peakorraldaja Urmo Aava tõdes, et neile pakutakse nüüd ka juba pikemat lepingut.

„WRC-sarja promootor tahab Eestiga koostööd jätkata. Seega on meile tehtud pakkumine, mille järgi toimuks autoralli MM-etapp Eestis 2026. aastani,“ sõnas Aava Soome väljaandele. „Maailmas aset leidvate sündmuste tõttu on olukord siiski keeruline. Kui asjad lähevad aga hästi, siis allkirjastame kevadel uue kolme aasta pikkuse lepingu.“

Järgmisel suvel peetava Rally Estonia keskus saab taas olema Tartus ning rallipark rajatakse Eesti Rahva Muuseumi kõrvale.

Varasemalt on Rally Estonia saanud riigilt 2,5 miljoni euro suuruse rahasüsti. Nüüd on seda ühe miljoni euro võrra vähendatud.

„Oleme õnnelikud, et saame ka järgmisel aastal MM-rallit korraldada. Oleme riigi, kohalike omavalitsuste ja erasektori panuse eest tänulikud,“ sõnas Aava. „Rally Estonia on perekondlik üritus. Selle majanduslik mõju on suurusjärgus 10 miljonit eurot.“

2020. aastal võidutses Rally Estonial Ott Tänak, kahel järgmisel korral on võit läinud Kalle Rovanperäle.

1x
00:00