„Meeste murdmaasuusatamine on katastroof – eriti ilma Venemaata. Ma ei saa aru, kuidas see spordiala sellisesse olukorda on triivinud. Teised riigid ei ehita üles uusi meeskondi, seega pole nad Norra või Venemaaga samal tasemel,“ ütles Kershaw oma Thresholdi taskuhäälingusaates, vahendab Ilta-Sanomat.

Kershaw rõhutas, et suusatamine on tema kodumaal ja USA-s spordialana edasi arenenud, kuid Norra peab leidma konkurentsivõimelise vastase Euroopast.

„Kas ma tõesti pean nägema Norrat terve hooaja edetabelis 1., 2., 3., 5. ja 7. kohal? Nii see läheb, mis on väga masendav. Vaja on rohkem riike kui USA, Kanada ja Norra. Teised eurooplased peavad hoo üles saama. Kui see ei muutu, on see suusatamise surm,“ ütles Kershaw.

Norral on MK-sarja avanädalavahetuse järel kolmikjuhtimine. Ainsa mitte Norra suusatajana on esiviisikus itaallane Federico Pellegrino.

39-aastane Kershaw osales karjääri jooksul neljadel olümpiamängudel ja seitsmel korral maailmameistrivõistlusel. 2011. aastal tuli ta koos Alex Harveyga Oslo MMil paarissprindis maailmameistriks. 2011/12 hooaja MK-sarjas saavutas ta kokkuvõttes teise koha.