Brasiilia - Šveits 1:0

Olen väga üllatunud, sest Šveits mängis minu arvates liiga kaitsvalt, vastase suhtes näidati liiga suurt austust. 11 mängijast 9 olid kaitsva suunitlusega, vaid Vargas ja Embolo mitte, pärast vahetusi jäi ainsaks ründavaks meheks Seferovic. Selle tulemus oli null pealelööki ja teenitud võit Brasiiliale, kes oleks võinud ka suuremalt võita.

Olen eriti üllatunud, sest viimastel aastatel on Šveits näidanud suurturniiridel teistsugust mängu ja on olnud võimeline tugeva vastastega sammu pidama. Täna oli puudu loomingulisusest. Sellise ründetegevusega saab järgmistes mängudes olema väga raske, alati ei saa loota standardolukordadele.

Arvan, et alagrupiturniiri viimases mängus Serbiaga on Šveits ründavam ja tulemuse saavutamine on võimalik, aga selleks tuleb tänasega võrreldes oma esitust parandada. Ainult taga nulli hoidmine on ohtlik ja kaitses istumine mõjub mängijatele raskelt, seda oli näha ka tänase kohtumise järel nende nägudest ja olekust.

Sellel MM-finaalturniiril on 6-7 väga tugevat koondist, Brasiilia kuulub nende hulka. Neil on individuaalset kvaliteeti, kiirust ja plahvatuslikkust, nad suudavad edukalt rütmi muuta. Aga ma ei näe Brasiiliat suurfavoriidina, sest nende kaitsemäng ei ole nii kõrgel tasemel ja nad pole veel kohtunud teiste tippudega, näiteks Hispaania ja Prantsusmaaga.