Lusaili staadionil toimunud kohtumist alustasid paremini 2016. aasta Euroopa meistrid ning korduvalt ohustati vastase väravat. Mängu 18. minutil avanes hea võimalus skoorimiseks neil karistuslöögist, kuid Cristiano Ronaldo löögiüritus lendas müüri. Poolaja parim võimalus avanes hoopiski Uruguail, kui Rodrigo Bentancur purjetas 32. minutil mööda kolmest kaitsjast ning pääses väravavahiga silmitsi. Diego Costa tegi paraadtõrje ning päästis Portugali kaotuseisu jäämast. 0:0 seisul poolaeg ka lõppes.

Teine poolaeg algas Portugali turmtulega. Alustuseks lendas portugallaste kontrarünnaku järel Joao Felixi löök küljevõrku. Paar minutit hiljem Uruguay enam ei pääsenud, sest Bruno Fernandezi tsenderdus lendas otse Sergio Rocheti selja taha. Kõnekas on fakt, et algselt sai värava enda nimele Cristiano Ronaldo ning alles kümmekond minutit hiljem kirjutati see Fernandezi nimele. Uruguay asus maruliselt viigiväravat otsima ning sellele olid nad mitmel korral väga lähedal. Kõige lähemal oli viigiväravale Suarez, kes suunas karistuslöögi järel väravavahist tagasipõrkunud palli küljevõrku. Teine külm dušš tabas Uruguaid kohtumise lõpu eel kui Bruno Fernandez kahekordistas penaltist Portugali eduseisu. Rohkemaks kumbki võimeline ei olnud ning Portugal võttis ülimagusa 2:0 võidu.

Võiduga kindlustas Portugal pääsu kaheksandikfinaali ning Uruguay on viimase vooru eel väga raskes seisus, kus kohtumine Ghana vastu tuleb kindlasti võita.

Otseblogi saab jälgida siit:

Enne mängu:

Portugal alustas MM-i Ghana koondise vastu võidukalt, kui väravaterohke mäng kallutati enda kasuks 3:2. Teise vooru võiduga astuksid portugallased suure sammu kaheksandikfinaali suunas. Uruguayga mängiti ka möödunud maailmameistrivõistluste. Toona tuli tunnistada 1/8 finaalis Lõuna-Ameerika suurjõu 2:1 paremust.

Palju pakub kohtumise eel kõneainet taas Cristiano Ronaldo personaalküsimus. Möödunud kohtumise järel kirjutati ta nimi taaskord ajalooraamatutesse, kui temast sai esimene mängija, kes on skoorinud viiel MM-il. Koos Joao Felixi ja Bruno Fernandesiga, võib olla tegemist ühe ohtlikuma ründetrioga tänavusel tšempionaadil. Kohtumisest jääb eemale nende oluline lüli Danilo Pereira, kes murdis treeningul kolm roiet. Tema asemel alustab eeldatavalt algkooseisus legendaarne Pepe.

„See on normaalne, et sellised vigastused sünnivad, kuid me mõista siiani, kuidas see sai juhtuda,“ kommenteeris Pereira vigastust Portugali peatreener Fernando Santos.

Uruguay tegi avavoorus mannetu mänguga väravateta viigi Lõuna-Koreaga. Nüüd on kahekordse maailmameistri selg vastu seina ning tänasest mängust on kindlasti vaja teenida punktilisa. Möödunud tšempionaadil Venemaal jõuti veerandfinaali ning seda tulemust tuldi Katari selge plaaniga üle lööma.

Luis Suarezi ja Edison Cavani jaoks jääb käimasolev MM kindlasti viimaseks suurturniiriks. Portugali väravavõrke aitavad neil lahti muukida debütandid Federico Valverde ja Darwin Nunez, kes näitavad oma koduklubides suurepärast hoogu.

„Loomulikult on Portugalil väga hea koondis ja suurepärane treener, kellel on meeletult kogemust. Kuid meil on samuti enda tugevused ja relvad, mille toel soovime kohtumise võita ja turniiri võiduarve avada,“ sõnas kohtumise eel Uruguay loots Diego Alonso.

Lisaks Portugalile ja Uruguayle kuuluvad H-alagruppi veel Ghana ja Lõuna-Korea.

Eeldatavad algkoosseisud:

Portugal: Costa, Cancelo, Dias, Pepe, Guerreiro; Neves, Carvalho, Bernardo Silva, Fernandes, Felix, Ronaldo.

Uruguay: Rochet, Caceres, Godin, Gimenez, Olivera, Vecino, Bentancur, Valverde, Pellistri, Cavani, Nunez.