Education City staadionil toimunud kohtumist alustas paremini Lõuna-Korea ning korduvalt tekitati standardolukordades Ghanale suurt peavalu. Aafriklaste kaitse püsis ning 24. minutil haarasid hoopis nemad eduseisu. Lõuna-Korea karistuslöögijärgse segaduse suutis ära kasutada Mohammed Salisu, kes lõi palli kindlalt väravapostide vahele. Kõigest 10 minutit hiljem kahekordistas Ghana eduseisu Mohammed Kudus, kellele andis filigraanse tsenderduse pea peale Jordan Ayew. Vaatamata asiaatide rohketest üritustest lõppes avapoolaeg Ghana 2:0 eduseisus.

Teisel poolajal tuli Lõuna-Korea väljakule ümbersündinuna ja vastaseid survestati juba avaminutitest. Meeletu surve kandis lõpuks vilja 58. minutil, kui vahetusest sekkunud Lee-Kang-In andis suurepärase tsenderduse Cho Gue-Sungile, kes suunas peaga palli Lawrence Ati-Zigi selja taha. Järgmine mõru pill tuli Ghanal alla neelata kõigest 2 minutit hiljem, kui Lõuna-Korea mänguseisu viigistas ning värava autoriks oli taas Gue-Sung. Järgmist väravat polnud vaja kaua oodata, sest 68. minutil viis Mohammed Kudus kontrarünnakust Ghana taaskord 3:2 juhtima! Järgnes Lõuna-Korea turmtuli Ghana värava all, aga aafriklaste kaitseliin oli oma ülesannete kõrgusel ning teeniti aafriklaste kolmas võit tänavusel finaalturniiril.

Ghana tõusis võiduga H-alagrupis kolme punktiga teisele kohale. Alagruppi juhib kolme punktiga Portugal, kes edestab Ghanat, vaid parema väravate vahe tõttu. Kolmandat ja neljandat kohta grupis jagavad Lõuna-Korea ja Uruguay, kellel mõlemal on üks punkt.

H-alagrupi teise vooru viimane mäng toimub täna õhtul, kui põnevuskohtumises võtavad omavahel mõõtu Portugal ja Uruguay.

Otseblogi saab jälgida siit:

Kui otseblogi ei avane palun oodake või värskendage lehekülge

Enne mängu:

Väravateta viik avamängus Uruguay vastu, polnud kahtlemata parim algus turniirile Lõuna-Korea poolt. Viimati Lõuna-Aafrika Vabariigis toimunud tšempionaadil alagrupiturniirilt edasi pääsenud koondis haistab oma võimalust ka tänavu. Selleks tuleb aga tänane kohtumine kindlasti võita, sest viimases voorus Portugali vastu ollakse selged autsaiderid.

Meeskonna pilgud on suunatud eelkõige Tottenhamis leiba teenivale Heung-Min Sonile, kes avamängus jättis pigem kahvatu mulje. Koondise suurim tugevus ongi nende ründearsenal, kuhu on võtta veel Olympiacoses mängiv Ui-Jo Hwang ja Mainzi kesktormaja Jae-Sung Lee. Kõnekas on ka fakt, et valikmängudes said neil jala valgeks lausa 9 erinevat pallurit.

„Mängisime oma avamängus väga soliidselt kaitses. Meie koondis on kogenud ja tark ning me ei karda kedagi. Üritame iga hinna eest sellest mängust võidukalt välja tulla,“ sõnas Lõuna-Korea koondise loots Paulo Bento mängu eel.

Ghana näol on tegemist viimase Aafrika meeskonnaga, kes on MM-il veerandfinaalis mänginud. Avamängus näidati Portugalile kõvasti hambaid ning oldi lähedal ka viigipunktile. Tänasest mängust rahuldab neid ainult võit, sest vastasel korral ootab neid suure tõenäosusega alagrupiturniiri järel kojusõit.

Euroopa tippliigade mängijaid jagub verinoorel koondisel igale positsioonile. Meeskonna tugisambad on oma kolmandatel maailmameistrivõistlustel mängiv ja Portugali väravavõrku sahistanud Andrew Ayew ning Londoni Arsenalis klubijalgpalli mängiv Thomas Partey.

„Aafrika jalgpall on viimastel aastatel teinud meeletu arengu. Tahame maailmale tõestada, et me oleme siin põhjusega,“ avaldas mängueelsel pressikonverentsil oma arvamust Ghana peatreener Otto Addo.

Lisaks Lõuna-Koreale ja Ghanale kuuluvad H-alagruppi veel Uruguay ja Portugal.

Meeskondade eeldatavad algkoosseisud:

Lõuna Korea: Kim Seung-Gyu, Kim Moon-Hwan, Kim Min-Jae, Kim Young-Gwon, Kim Jin-Su, Hwang In-Beom, Jung, Na, Jae-Sung Lee, Son; Hwang Ui-Jo.

Ghana: Ati-Zigi, Seidu, Amartey, Djiku, Salisu, Baba, Partey, Abdul Samed, Kudus; Williams, Ayew.