Erinevate väljaannete teatel hakkasid Belgias ja Hollandis tänavatel pärast Maroko võitu märatsema Maroko juurtega kohalikud noored. Sajad mässajad panid autosid ja tõukerattaid põlema, peksid autosid kividega, vahendas ABC News.

Nii pidi sekkuma märulipolitsei, et olukorda kontrolli alla saada. Politsei pidas Brüsselis kinni tosin inimest ning kaheksa märatsejat Antwerpenis. Brüsseli politsei kasutas inimeste vahistamiseks veekahureid ja pisargaasi. Hiljem vallandusid rahutused ka Hollandi linnades Amsterdamis, Rotterdamis ja Haagis, kus samuti palju Maroko juurtega inimesi elab.

ABC Newsi teatel said Rotterdamis kaks politseinikku viga. De Telegraaf vahendab, et nii Amsterdamis kui Rotterdamis möllas tänavatel üle 500 inimese. Pühapäeva õhtuks oli eelpool mainitud linnades olukord enam-vähem maha rahunenud. Kui palju inimesi Rotterdamis vahistati, pole veel selgunud. Nii Haagis kui Amsterdamis pidas politsei kinni ühe inimese. Mitu inimest rahutustes viga sai, pole veel samuti teada.

Brüsseli linnapea Philippe Close kutsus inimesi üles kesklinna piirkonnast hoiduma. Rahutused mõjutasid Belgia pealinnas isegi trammi- ja metrooliiklust. „Need ei ole fännid, vaid mässajad,“ rääkis Close.

„Kahju, et mõned individuaalid kasutavad olukorda ära niimoodi,“ lisas Belgia siseminister Annelies Verlinden.