Oli väga põnev mäng ning kui Hispaania ja Saksamaa mängivad, siis on see iga jalkafänni unistus. Mängu lõpptulemus jääb nende vastasseisus üldjuhul viimaste hetkedeni selgusetuks.

Saksamaa alustas kohtumist kaitsvalt ja Hispaania üritas jõuda lühikeste söötudega nende värava alla. Sakslased suutsid hispaanlased omakorda kastist väga edukalt eemal hoida, kuigi üks ohtlik kauglöök küll oli. Saksamaal õnnestus esimesel poolajal väga hästi oma kasti kaitsta.

Pärast teisel poolajal tehtud vahetusi sündinud esimene värav tuli siis, kui hispaanlased said esimest korda sakslaste trahvikastis löögile, ehk siis täpselt seal, kus nad ongi kõige ohtlikumad.

Julgen väita, et vahetused tõid mängu veelgi rohkem seda elevust juurde. Nii Hispaanial kui Saksamaal lõid väravad just vahetusest tulnud mehed ja seega treenerite poolt väga õnnestunud käigud. Leroy Sanel oli võimalus lõpus ka võiduvärav lüüa.

Saksamaa puhul võiks veel öelda, et silma torkas väga palju praaki just vastase kolmandikul. Sinna jõuti küll mitte väga tihti, aga kui sellega saadi hakkama, siis eksimusi tuli väga palju sisse.

Samas tundus, et pärast 1:1 viigiväravat said sakslased enesekindlust juurde ja nad suutsid normaalsemalt mängida. Sakslastel oli pärast esimest väravat hetkeline ära kukkumine ja Hispaanial tekkis võimalusi juurde, aga tundus, et need vahetused said tehtud õigel ajal ja andsid juurde just täpselt seda mida vaja oli. Küll mitte võib-olla kohe esimestel minutitel, kuid aja jooksul suutsid mängijad treeneri mänguplaani ellu viia.

Turniiritabel, mis selles alagrupis oli juba enne üsna põnev läks nüüd veelgi põnevamaks. Võib vist suhteliselt julgelt väita, et Hispaania on edasi, aga Saksamaal on vaja nüüd Kostariikat võita ja loodetavasti on siis ka nemad jätkuvalt konkurentsis.

Kui paljud on neid juba maha kandnud ja turniiril jätkamisel saavad sakslased tõestada, et tegelikult on nad ka ikkagi väga tasemel võistkond. Saksamaal on vaja aga oma mängus kindlasti juurde panna, et sõelmängudele jõudmisel edukas olla.

Usun, et kui sakslased saavad edasi, siis on neil juba kõik vajalik olemas. Tundub, et nad ei ole esialgu sellisel suurturniiril ennast nii hästi käima saanud kui neist eeldatakse. Kõik ootavad Saksamaalt väga palju ja neil pole ka tükk aega hästi läinud. Sakslastel on küll surve peal, kuid enesetõestamise vajadus samuti. Kui nad saavad edasi, siis tulevad ka mudast välja.

Vaadates Hispaania mängu, siis nende üleminekud on väga head. Täna oli hästi näha, et kui üleval pall kaotati, siis kaheksa mängijat oli alati palli taga, mis nõuab mängijatelt väga palju pingutust, et seda 90+ minutit hästi teha.

Kindlasti on neil vaja rahulikku meelt vastase kolmandikul ja kui juhtub vastaseks olema sarnane meeskond nagu Saksamaa, kes ei lase nii uljalt trahvikasti, siis tuleks hoida veel palli ja meelitada vastaseid välja.

Kindlasti annab lisada ka mängu ülesehitusel, kus me teame, et üritatakse igal juhul lühikese sööduga mängida. Tundus, et nad olid sellega kohati hädas ja ei saanud alati nii puhtalt välja kui ise oleksid lootnud.