Meeskonnad tulid matšile vastu väga erinevate emotsioonidega, sest Jaapan alistas avavoorus üllatuslikult 2:1 Saksamaa ja Costa Rica kaotas 0:7 Hispaaniale. Kohtumise esimene poolaeg oli aga tänavuse turniiri kõige igavamad 45 minutit, sest kumbki meeskond väravavõimalusi ei loonud.

Puhkepausilt naastes sai Jaapan oma mängu käima. 46. minutil tõrjus Navas Hidemasa Morita pommi. Poolaja keskel said Tõusva päikese maa pojad kaks karistuslööki trahvikasti esiselt, ent esimesel korral lendas pall üle lati ja teisel puhul müüri. Samal ajal oli oma kasti surutud Costa Rica mänginud MM-il üle 170 minuti nii, et nad polnud vastaste väravaraamide vahele teinud ühtegi pealelööki.

Kuid vahel piisab vaid ühest olukorrast. 81. minutil kaotasid jaapanlased oma karistusala lähistel palli vastastele. Yeltsin Tejeda leidis passiga Keysher Fuller Spence'i, kes otsis karistusala joonelt kaarpalliga ristnurka. Ehhki Jaapani kollkipper Shuichi Gonda sai löögile näpud vahele, siis pall maandus võrgus!

Jaapanlased surusid viimastel minutitel vastased oma karistusalasse ning nad said mängus veel ühe suurepärase võimaluse - Daichi Kamada vajutas 89. minutil karistusalas peale, aga PSG kollkipper Navas tõrjus palli jalaga. Aga see jäi ka viimaseks korralikuks pealelöögiks ning Costa Rica võttis 1:0 võidu.

Blogi: