Prantsusmaa - Taani 2:1

Prantsusmaa näitas taanlaste vastu klassi ja taktikaliselt oli prantslaste poolt väga huvitav esitus. Mõnus oli vaadata, mis väljakul toimus ja mulle meeldis ka nende meeskondlik mäng. Kõigil on oma roll paigas, mehed teavad mida nad väljakul teevad ning taktikalises plaanis meeldib mulle kõige enam Prantsusmaa ja Hispaania mäng.

Prantslaste kaitsemängus oli Kylian Mbappel tegutsemisvabadus, Ousmane Dembele langes ikkagi sügavamale ja Oiver Giroud jäi ka kõrgemale. Samas see, et prantslased lasid endale ära lüüa näitab, et neil on ikkagi ka probleeme ja taga ei ole asi nii kindel.

Prantslastel on teravad ja kiired ääred, Mbappe vasakus ja Dembele paremas ääres. Mõlemad mehed olid valmis sisse minema ja otsisid sööte. Samas oli teada, et nad on väga kiired ning võtavad võimalusel kaitsja lihtsalt ette, kuid annavad vajadusel ka oma nõrgema jalaga täpse tsenderduse. Nii mitu korda Dembele poolt ka juhtus.

Ka standardolukorrad olid prantslastel ohtlikud ja esimesel poolajal jäi Raphael Varanel natuke puudu. Meeldisid veel Antoine Griezmann ja Adrien Rabiot. Esimesel neist oli eriti vaba roll, ta käis ääres abiks ja liikus kuhu vaja, Rabiot tõusud kasti olid samas üliohtlikud ja väravast jäi tal täna napilt puudu.

Prantslaste teise värava puhul andis Griezmann perfektse tsenderduse, kuid kuidas Taani kaitsjad magasid Mbappe sööstu maha on küsimus. Mulle tundus, et väravavaht oleks võinud ka palli rünnata ja ütleks, et oli ära hoitava värav. Aga prantslased teavad täpselt, kes kuhu ja millal avaneb, nad tunnevad üksteist ja on päris hästi kokku mänginud.

Taanlased nägid prantslaste tugevused esimeses mängus Austraalia vastu ära. Nad olid viiese kaitseliiniga, Oliver Giroud, Mbappe ja Dembele tugevused olid neile teada ning ründajate liikumised kogu aeg turvatud.

Enam-vähem sai Taani oma kaitseliiniga hakkama, aga minu jaoks oli Mbappe mahavõtmine punane kaart ja nad jäid ikkagi ründajate kiirusega lõpuks hätta. Kaitsemängijad ei olnud piisavalt kiired ja püüdsid üksteist võimalikult palju aidata. Giroud ei olnud täna nii ohtlik, kui esimeses mängus, ta oli pisut tujutu ja minu silmis ta mäng ei klappinud. Selle peale võeti mees puhkama ka.

Taanlased ei suutnud esimesel poolajal rünnakul peaaegu üldse midagi teha, midagi siin-seal, aga teisel poolajal hakati julgemalt mängima ja tõsteti liinid ülespoole. See avas jälle omakorda Mbappele võimalused ära joosta ja seda ta ka mitu korda tegi.

Taani mängis sümpaatselt, aga ründemängus jäi ikkagi natuke puudu. Neil oli kolm keskkaitsjat, aga ääred Joakim Maehle ja Oliver Christensen on ikkagi kaitsemängijad ning nad ei võta üks-ühele ette. Nad suudavad küll mõne söödu ja tsenderduse anda, aga nad ei ole rünnakul nii ohtlikud. Nii jäigi üks tipuründaja Andreas Cornelius, kes võitles, mis ta võitles, aga tulemust ei olnud. Taanlastel siiski tekkisid ka oma võimalused.

Taanist on mõnes mõttes kahju, kuigi nende jaoks on kõik veel lahtine ja kindlasti on vaja Austraalia ära võita. Ei taha uskuda, et prantslased hakkavad Tuneesia vastu hoidma ja loodan, et nad seda ei tee, sest päris tihti on sellega näppu lõigatud. Prantslased on muidugi alagrupist juba edasi.