Poola – Saudi Araabia 2:0

Kohtumisele oli saudidel ilmselt lihtne tulla, sest eelmises kohtumises alistati suurfavoriit Argentina 2:1, kelle võitmine andis võistkondlikult kõvasti enesekindlust ja unistamisruumi. Kuigi nende treener ütles mängueelses intervjuus, et hoitakse endid alandlikena ja ei tõusta taevasse, andis esimesest mängust saadud suurepärane tulemus kindlasti hea tunde. Vastupidiselt Saudi Araabia koondisele oli Poolal enne kohtumist pinge peal, sest neil oli all viik Mehhikoga ja mängida jäänud saudide ja argentiinlastega. See tähendas üht – kohtumisele tuldi kolme punkti võtma, et mingigi lootus säiliks.

Arvasin, et Poola läheb mängu alustama agressiivselt ja võtab initsiatiivi. Tegelikult läks hoopis vastupidi: saudid tulid energiliselt, enesekindlalt, tehniliselt ja kiirelt. Kusjuures ka tribüünidelt oli kosta publiku toetust justnimelt saudide ergutamiseks.

Poolakad mängisid sirgjooneliselt, otsisid ühe ja kahe puutega pikki sööte Lewandowskile ja Milikile, kes olid alguses hädas ja ei saanud palli kontrolli alla. Tehti rohkelt vigu, et saudide hoogu rahustada. Sellega saadigi hakkama, mida oli näha veerandtunnist kuni poolaja lõpuni toimunud võrdsest mängupildist. Siis tuli 39. minutil Poola koondise esimene resultatiivne tabamus, kui väravavaht Szczeny leidis maast löögiga äärekaitsja, kes mängis palli ühe puutega ründajatele, mille Zielinski vormistas 1:0 värava. Poolaja lõpus oli küll saudidel võimalus lüüa penaltist viigivärav, aga Szczeny supertõrjed hoidsid poolakaid juhtimas.

Teise poolaja esimesed kümme minutit oli mäng tagasihoidlik, otsiti häid sööte ja minimeeriti riske. Seejärel läks mürgliks, kui lühikese ajaga lõid saudid kolm suurepärast võimalust ja siis ehitasid omakorda poolakad rünnakuid, mis lõppesid latti ja posti löögiga. Mäng jätkus väga lahtisena ja võimalusi paistis mõlemale meeskonnale hulgaliselt, mis tegi mängu hoogsaks ja atraktiivseks. Seda kuni 82. minutini, kui sündis saudide kaitsetöö prohmakas ja Lewandowski lõi poolakate eest kindla 2:0 võiduskoori. Saudi Araabia koondise vahetusmängijad ei toonud piisavat teravust juurde.

Kokkuvõttes oli see rohkete tipphetkedega mäng, mis tegi sellest minu arvates senise MM finaalturniiri kõige atraktiivsema kohtumise! Nägime tehniliselt suurepäraseid sooritusi ja võitlust. Poola tegi taktikaliselt väga küpse mängu, mis parema realiseerimisega oleks võinud neile tuua ka suurema võidu. Samas kes teab, kas see hoog oleks nii suur olnud, kui saudid oleks esimese poolaja lõpus oma penalti sisse löönud.

Tänavusel finaalturniiril hoian pöialt Argentinale ja Belgiale. Esimestes alagrupimängudes saadi alles mäng käima ja iga kohtumisega lähevad vastasseisud pingelisemaks. Ootan mängudelt kiiret tempot, intriigi, pinget, tehnilist ja füüsilist jalgpalli. Selle konkreetse C-alagrupi saatus saab olema põnev, sest Argentina edasiminek ei ole üldse nii kindel pärast hävimist esimeses mängus. Täna õhtul toimuv Argentina ja Mehhiko kohtumine otsustab nende edasise saatuse.