Eeldasin, et Senegal on favoriidiks ja nagu tulemusest näha, täitsid nad ootused kenasti ära. Katar tegi aga esimese mänguga võrreldes selge arengu – energiat ja agressiivsust oli meeskonnas rohkem. Ehk said nad nüüd aru, kus nad on – suurturniiril loeb ju iga mäng. Esimeses mängus olid nad liiga passiivsed ja ei osanud Ecuadori agressiivset pressi oodata, kuid seekord tuli Katar enesekindlamalt mängule peale ja oli näha, et nad teavad juba paremini, millistel kiirustel MMil mängud käivad. Nende mängijad ju mängivad kõik Katari liigas, mistõttu oli neil ilmselt Ecuadori pakutud tempoga keeruline kohaneda. Senegali jaoks olid nad nüüd natuke paremini valmis.

Katar sai mängus esimese või ehk isegi teise väravani suhteliselt hästi hakkama – üritasid kaitsest lähtuvalt mängida ja seisid korralikult, oodati, mida Senegal teeb. Penaltivariant oli ju ka õhus – mina oleksin küll arvanud, et sealt antakse Katarile penalti, aga kohtunik leidis teisiti, ju siis arvas, et katarlane üritas viga liialt välja meelitada. Kordusest tundus, et kontakt oli ju päris ilmne – tavaliselt, kui niimoodi selga lükatakse, antakse ikkagi penalti

Senegali teine värav paistis Katari pisut murdvat. Nurgalöögi ajal jäi bloki taha üks mängija kinni ja Senegali mees lõi kenasti ära. Tundus, et Katarile valmistasid kõrged tsenderdused ja nurgalöögid üldse raskusi. Ehk oli asi kvaliteedivahes - Senegali mängijad olid üks ühe vastu tugevamad, duellid läksid nii standardolukordades kui mänguliselt pigem senegallaste poole.

Katar ei lasknud erinevalt avamängust kaotusseisus pead norgu. Palju üritasid nad diagonaalide ja kõrgete pallidega kaitseliini taha. Nende värav sündis ju samuti väga täpsest diagonaalist. See mänguelement paistiski olevat ka tugevaim külg nende mängus. Värava kõrval oli vee mitu ärevat momenti ning nad said 1:2 kaotusseisus ka pressi peale, paraku tuli Senegali kolmas värav üsna kiirelt vastu. Selle järel oli näha, et lootus pisut kadus - või siis ei olnud enam Kataril jõudu väga suurt ohtu vastase väravale tekitada. Tahet aga oli nende puhul selgelt rohkem kui esimeses mängus.

Viimases voorus lähevad Ecuador ja Senegal vastamisi ning meeskonnad tunduvad suhteliselt võrdsed. Mõlemad on sümpaatsed satsid – Ecuador on mõnusalt jõuline ja väga hingestatud ning see on nende suureks plussiks, lisaks ka üksikud väga kvaliteetsed mängijad. Senegalil on näha, et paljud mängijad on igapäevaselt tippklubides ja mänguline tasakaal paistab hea – keskkaitses on Kalidou Koulibaly suur liider, tundus, et ta täna ühtegi duelli ei kaotanud. Kui vaadata klubide nimesid mängijate nimede taga, siis on Senegalil grammi võrra rohkem kvaliteeti. Hästi kerge favoriidikoorma annaksin seetõttu just Senegalile, aga usun, et viimase vooru kohtumine tuleb väga põnev.